בשנים האחרונות מספר כלי הרכב עלה ובהתאם גם תאונות הדרכים. התאונות הופכות נפוצות יותר ויותר. בהתאם, מספר נזקי הגוף עולה, וגם אלה בעלי השפעות ארוכות טווח ולעיתים השפעות לצמיתות. פעמים רבות, הפציעות שמתרחשות במהלך תאונות הדרכים יכולות להיות קשות ביותר, ולפגוע ביכולתכם לעבוד ולהתפרנס.
לפיכך חשוב להיות מודעים לזכויותיכם במידה וחלילה אתם או מי מסובביכם נפגעתם במהלך תאונת דרכים ונפגע כושר עבודתכם. לאור ההשלכות הכלכליות המשמעותיות שיכולות להיות לאובדן כושר עבודה חשוב לעבור את ההליך הזה בסיוע עורך דין מומחה בתחום שיוכל לסייע לכם לקבל את זכויותיכם.
מהו אובדן כושר עבודה מתאונות דרכים?
כפי שתואר בקצרה לעיל, אובדן כושר עבודה בעת תאונה הוא מצב בו הפציעה מובילה לכך שאינכם יכולים לעבוד. אובדן כושר עבודה יכול להתחלק למספר מצבים: מצב בו אדם איבד את היכולת שלו לעבוד באופן מלא ואין ביכולתו לעבוד בשום מקצוע; מצב בו יכולתו של אדם להשתכר הצטמצמה משמעותית; ומצב בו אדם אינו יכול להמשיך באותו מקצוע.
המצב הזה יכול להיות הן זמני, והן פגיעה לצמיתות שבעקבותיה לא יוכל הנפגע לחזור לתפקוד שקדם לתאונה.
במסגרת התביעה לפיצוי מביטוח החובה של הרכב ניתן לדרוש פיצוי בגין אובדן השתכרות לתקופת העבר ולתקופת העתיד. אולם יש עוד גופים מהם ניתן לדרוש פיצוי במצב של אובדן כושר עבודה מתאונת דרכים.
ביטוח לאומי וביטוח פרטי
המוסד לביטוח לאומי מכסה עובדים שנפגעו בתאונה במסגרת עבודתם ואף אם התאונה התרחשה בדרך לעבודה ובדרך חזרה מהעבודה זכאים לפיצוי אם אינם מסוגלים לעבוד.
עובד שנפגע בעבודתו זכאי לדמי פגיעה למשך עד 90 יום לאחר התאונה, וככל שהנזק הינו מעבר לתקופה זו, באפשרותו להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות בענף נפגעי עבודה. הפיצוי של הביטוח הלאומי נקבע לפי החוק, דהיינו כתלות באחוזי הנכות, ולפי המשכורת שקיבל אדם טרם התאונה.
התביעה מול המוסד לביטוח לאומי הינה לעיתים ארוכה ומורכבת – כוללת קבלת טופס מתאים, פנייה לרופא מומחים, הגשת הטופס, המתנה לתגובת המוסד והערכות לבדיקה על ידי וועדה רפואי של המוסד.
חושב להדגיש כי הסכומים שתקבלו מביטוח לאומי יקוזזו מהתביעה מול הביטוח החובה, רוצה לומר אין כפל פיצוי.
המצב שונה כאשר יש לך ביטוח פרטי, הפיצוי נקבע בהתאם לסכום הביטוח הקבוע בפוליסה ובממוצע השכר שהיה לך קודם לתאונה. תביעת הביטוח הפרטי כוללת שליחת טופס הודעה לתביעת אובדן כושר עבודה, המצאת מסמכים רפואיים רלוונטיים, צירוף תלושי שכר, אישור של המשטרה שהתאונה אכן אירעה ובדיקה של רופא מחברת הביטוח. לפני פניה לחברת הביטוח חשוב לבדוק את תנאי הפוליסה ואת החריגים לכיסוי הביטוחי ולוודא שהמסמכים הרפואיים תומכים בטענותך.
בשני הנתיבים, זה של הביטוח הלאומי וזה של הביטוח הפרטי, המדובר בפרוצדורות ארוכות ומורכבות שבצידן ערך כספי גבוה. ההסתייעות בעורך דין בתביעות של אובדן כושר עבודה תאפשר לכם לפתור את המחלוקת מול חברות הביטוח בשאלה האם אתם זכאים לפיצויים או לא.
עורך דין מומחה הינו בעל ההבנה בתנאים ובהרחבות, הבנה שתאפשר לו להשיג עבורכם את התוצאה המקסימלית בהתנהלות מול חברת הביטוח ובמידת הצורך בהגשת תביעה לבית המשפט.
משרד עורכי דין רועי לייכטמן מתמחה בתחומי הנזיקין והביטוח וכך, אנו בעלי ידע מעמיק ורחב בחקיקה, בפסיקה ובמחקר האקדמי בתחום זה. אתם מוזמנים לפנות למשרדנו.