הידעתם כי בקרב תביעות של רשלנות רפואית, אורתופדיה נהנית מהכבוד המפוקפק של ייצוג יתר? לפני שאתם מתחילים לפתח טינה מיוחדת כלפי רופאים אורתופדים באשר הם, נציין שהרופאים לא בהכרח אשמים. אמנם לא קיים תחום רפואי שחסין במאה אחוזים למקרים של רשלנות רפואית, אך הניסיון המשפטי והרפואי המצטבר מוכיח שיש תחומים רפואיים שבגלל נסיבות ונטייה גדולה יותר לסיבוכים מועדים יותר לרשלנות רפואית. לכן צירוף כמו 'רשלנות רפואית אורתופדיה' או 'רשלנות רפואית גינקולוגיה' אינם עניין נדיר.
איך נדע אם זו רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית בכלל ורשלנות רפואית גניקולוגיה בפרט, זה עניין עדין שקשה מאוד לבסס. בכל תחום רפואה יש סיכונים, לפעמים טיפול נכשל ולפעמים, חלילה, מצבו של המטופל מורע בעקבות הטיפול. עובדה זו, כשלעצמה אינה הוכחה ל'רשלנות' מצד הרופא או הצוות המטפל. לא כל ניתוח גב שלא הצליח הוא אשמת הרופא כמו שלא כל סיבוך בלידה מוגדר אוטומטית כרשלנות רפואית גניקולוגיה. צריך להבין שבמקרה של טיפולים רפואיים, מחלות או תאונות רחוב לא תמיד יש אשמים.
אחרי שזה נאמר, צריך לזכור שיש לא מעט מקרים של רשלנות רפואית אמיתית. איך מטופל ללא השכלה רפואית שמרגיש שנעשה לו עוול יכול לבסס או להזים את התחושה הזו? התשובה שלנו: פנו למומחים.
רשלנות רפואית עו"ד
רגע לפני שאתם רצים לגוגל ומקלידים 'רשלנות רפואית עו"ד', כדאי שתדעו איזה סט כישורים דרוש לעורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית. זה פחות טריוויאלי ממה שאתם חושבים. כי עורך דין שמייצג תובעים בהליכים של רשלנות רפואית חייב לא רק להיות בקי בדיני נזיקין, ביטוח ותחומי משפט אחרים הנוגעים להליך; הוא חייב גם להיות בקי בהליכים הרפואיים. כי רשלנות רפואית נבחנת בפרטים הקטנים כמו חריגה מפרוטוקול רפואי או ביצוע הליך ללא ציוד או צוות דרוש. אם עורך הדין לא יכיר את הפרוצדורה, או את המונחים שמאפשרים לו לחקור מומחים ברפואה הוא יתקשה לתת ללקוח מענה שלם ומושלם.
למידע נוסף על רשלנות רפואית אורתופדיה ותיאום פגישה עם עורך הדין רועי לייכטמן: