כדבר שבשגרה רובנו עושים שימוש יום יומי בדרכים ובכבישים בארצנו, כנהגים, כנוסעים או כהולכי רגל.
לעיתים מתרחשות תאונות דרכים בהם מעורבים נפגעים, שסובלים מנזקי גוף, ומתוצאות הרות אסון ואף למוות.
נזקי הגוף יכולים להיות פיזיים ויכולים להיות נפשיים (מצב רוח ירוד, פחדים, חרדות, סיוטים, נטייה לעצבנות, פוסט טראומה ועוד).
הידעתם כי מי שנפגע בתאונת דרכים (כנהג ברכב עם ביטוח חובה, כנוסע או כהולך רגל) זכאי לפיצוי כספי ללא קשר לאשמתו לתאונה.
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (להלן: "הפלת"ד") מסדיר מנגנון פיצוי עבור הנפגע ומנסה למנוע את ההתדיינויות המשפטיות בין המעורבים בתאונה ומטיל את התשלום על חברת הביטוח הרלוונטית.
חשוב לדעת שבתי המשפט הכירו בתאונת דרכים גם אם לא הייתה תאונת דרכים במובן הקלאסי של המילה, למשל כאשר נוסע נפגע בעת ירידה מהרכב או עליה לרכב, פגיעה בעת החלפת גלגל, נפילה במהלך נסיעה באוטובוס ועוד. לאור האמור אנו ממליצים לבחון באופן מקצועי את הנסיבות של כל תאונה לגופה.
כמה כסף מגיע לנפגע בתאונת דרכים?
סכום הפיצוי ייקבע בהתאם למשתנים של התיק הספציפי, כגון: עלות הוצאות הרפואיות שלא שולמו ולא ישולמו בעתיד במסגרת הכיסוי של קופת החולים, עלות התאמת הדיור שנדרשת לאור תאונת הדרכים, עלויות הנסיעות ועזרת הזולת שנדרשו ויידרשו בעתיד בגין תאונת הדרכים. עלות הפסד הפנסיה והזכויות הסוציאליות שנגרמו וייגרמו בעתיד כתוצאה מהתאונה. גיל הנפגע, תקופת האשפוז, גובה שכרו, רמת הפגיעה בכושר עבודתו וגובה הנכות שנותרה מהתאונה.
כיצד נקבעת נכותו של הנפגע?
הסדר הפלת"ד מקל על הנפגע, בכך שמייתר את הצורך בהגשת חוות דעת רפואית מטעם הנפגע, שכרוכה לעיתים בהוצאה של אלפי שקלים ובמקרים חריגים בעשרות אלפי שקלים. בפלת"ד החוק קובע, שבשונה מתביעה על פי פקודות הנזיקין, לנפגע אין זכות להגיש חוות דעת והוא נדרש להגיש בקשה למינוי מומחה מטעם בית המשפט (בתאונת עבודה ניתן לקבל את קביעת הנכות מהמוסד לביטוח לאומי ללא צורך במומחה מטעם בית המשפט).
אם תאונת הדרכים התרחשה במסגרת העבודה
(בדרךלעבודה, במהלך העבודה או בחזרה מהעבודה) יש אפשרות לפנות למוסד לביטוח לאומי ולקבל הכרה בתאונת הדרכים כתאונת עבודה ולממש את הזכאות לפיצוי מהמוסד לביטוח לאומי. נדגיש כי נפגע בתאונת דרכים במסגרת העבודה, לא יקבל פיצוי כפול (פעם אחת מהמוסד לביטוח לאומי ופעם נוספת מביטוח החובה). לאור האמור ועל מנת לבחון את הדרך הטובה ביותר עבור המקרה הספציפי שלכם, מומלץ להיוועץ עם עו"ד תאונות דרכים המתמחה בתחום אשר במידת הצורך ילווה וייצג אתכם בפני הוועדות הרפואיות במוסד לביטוח הלאומי.
אז מה צריך לעשות אם נפגעתם בתאונת דרכים?
אנו ממליצים לפעול כדלקמן:
- לתעד את פרטי הרכבים, הנהגים והעדים המעורבים בתאונה לרבות מספרי רישוי, מספרי פוליסות של ביטוחי החובה של הרכבים, מספרי ת.ז. ומספרי טלפון.
- לפנות לטיפול רפואי ולדווח על כל הכאבים והליקויים הרפואיים כתוצאה מתאונת הדרכים. יש לוודא שתיאור הנזקים שלכם נרשם ברשומה הרפואית.
- באמצעות הפרטים שאספתם כאמור לעיל, יש לפנות לתחנת המשטרה ולדווח על תאונת הדרכים ולקבל אישור משטרה על התרחשות תאונת הדרכים.
שמרו על עצמכם וסעו בזהירות.
אם נפגעתם בתאונת דרכים, פנו למשרדנו המתמחה בתחום וקבלו ייעוץ משפטי, ללא עלות, לצורך בחינת זכויותיכם מתאונת הדרכים ואנו נדאג שתקבלו את הפיצוי המקסימלי שמגיע לכם.