אנחנו רוצים שהילדים שלנו יבלו כמה שיותר בחוץ, ישתוללו, יקפצו וירוצו, ילכו לים, לחוגים, לגינה, או לשחק עם חברים שלהם. הבעיה היא, שהם עלולים להיקלע, כתוצאה מכך, לתאונה כלשהי. הפגיעה יכולה להיות קלה יחסית, כמו שבר או פציעה שטחית או חמורה, חס וחלילה, כמו נכות או מוות.
ואכן, תאונות תלמידים הן לא דבר נדיר, במיוחד בחופשים, כשהילדים נמצאים בפעילויות שונות. אם כך, טוב לדעת, שלכל תלמיד בגיל חינוך חובה, בגני הילדים ובבתי הספר, יש פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים, גם בזמן שהם לא בבית הספר או בגן.
ביטוח תאונות אישיות לתלמידים – מה זה אומר?
בהתאם לחוק חינוך חינם, הוחלט כי כל רשות חינוך מקומית חייבת לבטח את הילדים הרשומים לבתי הספר והגנים בביטוח תאונות אישיות, תחת אחת מחברות הביטוח.
הביטוח חל גם במקרים בהם התאונה התרחשה שלא במסגרת פעילות בית ספרית, לאחר שעות הלימודים, ומחוץ לשטח בית הספר. זאת כל עוד התאונה התרחשה בשטח מדינת ישראל, או במסגרת משלחת מטעם המוסד החינוכי שיצאה לחו"ל.
מי מכוסה תחת הביטוח?
האוכלוסייה העיקרית שנכללת תחת הביטוח כוללת את כל הילדים שרשומים תחת מוסדות החינוך ולומדים בהם בפועל. בנוסף לבתי ספר, זה כולל גני ילדים, פעוטונים, ומעונות יום שמופעלים באמצעות הרשויות המקומית.
חשוב לדעת, כי לא רק תלמידים בגילאי בית הספר מבוטחים. גם הורים, שהשתתפו בפעילות בית ספרית, כמו טיול או טקס, ועברו תאונה במסגרתה, יכולים לתבוע את הביטוח.
מה מכסה הביטוח?
על פי חוק, תאונה היא אירוע פתאומי ולא צפוי שפוגע בתלמיד, עד כדי נזק פיזי, לא כולל מחלות שלא נובעות מתאונה. אם כך, יש סוגים שונים ומגוונים של תאונות תלמידים. פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים מתייחסת לכך, ומכסה טווח נרחב של תאונות תלמידים.
ראשית, נכות קבועה או זמנית כתוצאה מתאונה: בנכות קבועה, סכום הפיצוי נקבע בהתאם לאחוז הנכות, וחומרת הפגיעה. בנכות זמנית, סכום הפיצוי נקבע בהתאם למספר הימים שבהם התלמיד היה מרותק למיטה. אם אושפז, סכום הפיצוי גדל.
שנית, הפוליסה מכסה אמצעי עזר רפואיים, שנחוצים לתלמיד שנפגע, והחזר הוצאות רפואיות, אם הן לא מכוסות על ידי חוק הבריאות הממלכתי.
שלישית, החמור מכולם, כיסוי במקרה של מוות בתאונה.
מה לא נכלל בביטוח?
ישנם מקרים חריגים, שלא נכללים תחת פוליסת הביטוח. למשל, תאונת דרכים, מלחמה ופעולות איבה, פעילות צבאית סדירה, מחלות שלא נובעות מתאונה, רשלנות רפואית או תאונת עבודה.
מה לעשות במקרה של תאונה?
קודם כל, ולפני הכול, לדאוג לטיפול רפואי. לאחר מכן, או במקביל, לאסוף כמה שיותר פרטים מעדים בסביבת התאונה; לתעד בעצמכם בכתב את כל הפרטים; לצלם את הפגיעה ואת האזור שבו קרתה התאונה; ולשמור מסמכים, אישור וקבלות. רק אז, אתם מוכנים, ואפשר לפנות לחברת הביטוח כדי למלא טופס תביעה. לרוב, כפי שיבואר להלן, רצוי לפנות לסיוע משפטי על מנת לקבל את הפיצוי המקסימלי.
לא קיבלתם את הפיצוי שמגיע לכם, מה עושים?
לא תמיד חברת הביטוח תיתן לכם את מלוא הפיצוי שמגיע לכם, בהתאם לסוג התאונה והנזק. בגלל מקרים כאלה, כדאי לפנות לעורך דין מומחה בתחום הביטוח, שיבדוק את התיק מכל כיוון: תנאי הפוליסה, התאונה, הנזק, וטענות חברת הביטוח. עורך הדין יפעל מול חברת הביטוח, ומול מומחים רפואיים, עד שתממשו את כל זכויותיכם.
משרד עורך דין רועי לייכטמן מתמחה בנושאי ביטוח, וישמח לבדוק זאת בשבילכם ולסייע לכם ככל הניתן.