הילד שלכם נפל מהאופניים ושבר את הרגל? הילדה יצאה לטיול ונפצעה? כדאי שתדעו: אתם זכאים לפיצוים מביטוח תאונות אישיות לתלמידים. מדובר בביטוח נרחב, שכולל תאונות אישיות שמתרחשות גם מחוץ לכותלי המוסד החינוכי או תאונות שקרו בלי קשר לפעילותו. למקרה הצורך, כדאי להכיר את הביטוח, מה הוא כולל, ואיך ניתן לנצל אותו בעת מצוקה.
מה כולל הביטוח?
הביטוח הוא רחב מאוד, וכולל נזקים גופניים כתוצאה מתאונות שונות (לא כולל תאונות דרכים): מוות, נכות קבועה ומלאה או חלקית, או נכות זמנית, כל עוד היא אורכת לפחות 55 ימים רצופים. בנוסף לכך, הביטוח מכסה הוצאות רפואיות שלא כלולות בחוק ביטוח בריאות ממלכתי, ואפילו כולל הוצאות חילוץ נפגעים במצוקה.
חשוב להדגיש, מדובר בתאונות שלא בהכרח קרו במוסד החינוכי או במסגרת פעילות מוסדית. גם אם הילדה נפלה תוך כדי משחק כדורגל בשעות הערב, במהלך חג או שבת, ושברה את הרגל, יתכן כי היא זכאית לפיצוי.
רבים אינם יודעים אולם גם הורה שנפגע במהלך טיול במסגרת הבית ספר זכאי לכיסוי מביטוח תלמידים אך הביטוח לא כולל תאונות עבודה, תאונות דרכים או נזק כתוצאה מפעולות איבה.
האם כל תלמיד מבוטח?
במסגרת חוק חינוך חובה, משרד החינוך מבטח את כלל התלמידים בישראל, החל מגן חובה ועד סיום הלימודים. זאת, כל עוד הם רשומים בגן או בבית ספר כתלמידים מן המניין.
איך משלמים על הביטוח?
בתחילת השנה, גובה בית הספר את התשלום על הביטוח במסגרת סל התשלומים השנתי. גם אם ההורים לא שילמו, הילד עדיין מבוטח, כיוון שזו אחריותן של הרשויות המוסדיות.
איך ניתן לתבוע את הביטוח?
נכון להיום, החברה המבטחת היא "איילון חברה לביטוח בע"מ". במקרה הצורך, אפשר לפנות אליה באופן ישיר. למסמכי התביעה יש להוסיף אישור לימודים ואישור היעדרות מלימודים; ויתור סודיות רפואית; צילום ת"ז של הנפגע ושל ההורים, או הוא קטין; ומסמכים אחרים רלוונטיים, שמעידים על הנזק שגרמה התאונה, למשל מד"א, משטרה והמוסד לביטוח לאומי.
לא חייבים לפנות מיידית לחברת הביטוח. ההתיישנות על התביעה מגיעה כאשר הילד הנפגע מגיע לגיל 21.
טעות נפוצה כאשר לא פונים בזמן הנכון והמתאים, פניה מוקדמת מדי עלולה לפגוע בהכרה בפגיעה המתאימה שלא תמיד מתגבשת בסמוך לאירוע. מצד שני, רבים אינם ערים לחשיבות לבצע מעקב רפואי ולצורך לתעד את כל הליקויים הרפואיים ברשומות הרפואיות.
מה הפיצוי במקרה של נזק?
הפיצוי במקרה של נזק יכול להיות גבוה מאוד, במיוחד במקרים של נזקים משמעותיים. במקרים מסוימים ניתן להגיע למאות אלפי שקלים.
איך לדאוג לכך שתקבלו את הפיצוי המגיע לילד שלכם?
כאמור, חשוב שיהיו לכם כמה שיותר ראיות לנזק שנעשה לילד, אותן תוכלו לצרף לתיק התביעה. זה אומר שצריך לתעד את כל מה שקרה: לצלם את הנזק הגופני, ואת האירוע אם אפשר, לכתוב את השתלשלות העניינים תוך כדי המקרה או מיד לאחר מכן.
בנוסף לכך, צריך לשמור את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים המעידים על הנזק או על הטיפול הרפואי שהנפגע נזקק לו.
כדאי ומומלץ לפנות למשרד עו"ד רועי לייכטמן, כדי למקסם את האפשרות לקבל את הפיצוי המגיע לילד שלכם. עורכי הדין המקצועיים והמיומנים במשרד יחסכו לכם "כאב ראש" מיותר. הם יסייעו לכם לבנות את תיק התביעה, וידאגו שיצורפו אליו המסמכים הרלוונטיים הנדרשים.