ביטוח סיעודי אוטיזם

ביטוח סיעודי אוטיזם

אוטיזם הוא שורה של הפרעות אשר המשותף להן, הוא קושי באפשרות לייצר ולקיים אינטראקציה חברתית ותקשורת עם הסביבה. בישראל, במערכת החינוך בלבד לומדים למעלה מ-40,000 ילדים אוטיסטיים. מכיוון שמדובר ברצף הפרעות שונות, כל אדם עם אוטיזם הינו בזכות עצמו מבחינת רמת התפקוד החברתי והיום יומי – ישנם המוגדרים בתפקוד גבוה המסוגלים לתפקד כמעט באופן עצמאי מלא ואילו אחרים, זקוקים לסיוע, ליווי ותמיכה צמודים. משפחות לילדים עם אוטיזם  מתמודדות עם קשיים רבים, וכדי להקל עליהם ניתן לתבוע ביטוח סיעודי אוטיזם לו תהיה המשפחה זכאית, יחד עם זכויות שונות. בין היתר, גמלת ביטוח לאומי, סיוע ממשרד החינוך במציאת מסגרות חינוך מתאימות, סל שירותים בתחום התפתחות הילד ועוד. בנוסף, קיימות זכויות כגון זיכוי נקודות במס הכנסה להורים, הטבות בחשבונות חודשיים ועוד.

תוכן עניינים

משפחות רבות מפספסות את האפשרות לתביעה סיעודית לילד אוטיסט

איכשהו, לצד כל הזכויות הרבות אשר מגיעות למשפחה לילד עם אוטיזם, משפחות רבות אינן מודעות כלל לכך שביכולתן לתבוע ביטוח סיעודי אוטיזם במסגרת קופת החולים או באופן פרטי. חשוב לציין כי מדובר בגמלה אשר מקלה מאוד מבחינה כלכלית על המשפחה שכעת, חייבת להתאים עצמה לצרכי הילדים.

לפני שנפרט מתי ניתן לקבל גמלה כזו, חשוב לציין כי ילדים עד גיל 18 יהיו זכאיים לביטוח סיעודי דרך קופת החולים ללא כל עלות. בפועל, רוב ההורים אינם מודעים כלל לזכות זו ולכן, אינם מממשים אותה. עובדה נוספת היא שבעבר, ההצטרפות לגמלה נעשתה לעיתים באופן אוטומטי כך שכדאי לבחון את הנושא מול קופת החולים.

כעת, נבין את משמעות המונח 'סיעודי'. לרוב, המחשבה הראשונה שצצה במוחנו תהיה אנשים מבוגרים או כאלו שזקוקים לסיוע, סיעוד של ממש. במקרה של אוטיזם, ניתן לקבל גמלה מהביטוח הסיעודי במידה והילד עונה לקריטריונים, כאשר כל מקרה ייבחן לגופו. כזכור, כל ילד ואדם, חווים את האוטיזם באופן אחר:

  • כאשר הילד מסוגל לבצע פעולות יום יומיות באופן פיזי אך אינו מבין את החשיבות והנחיצות שלהן, וזקוק להדרכה, ליווי והכוונה ובעיקר להשגחה כדי למנוע סכנה כגון בעת מקלחת זקוק המובטח להשגחה שלא יפתח את המים הרותחים על גופו.
  • כאשר הילד זקוק לסיוע מלא ו\או חלקי בפעולות יום יומיות כגון אכילה, רחצה, לבישה, אי שליטה ועוד.

כיצד להתמודד עם חברות הביטוח?

טרם הגשת התביעה, יש להיות מדויקים ולהבין באמת באילו מקרים ניתן לתבוע ביטוח סיעודי אוטיזם כפיצוי כספי. במצב זה, יש לפנות לעורך דין המתמחה בתחום אשר ביכולתו לבחון את המקרה לגופו. הבעייתיות בתביעות סיעוד של ילדים על הרצף, נובעת מכך שלרוב הילד מסוגל לבצע פיזית פעולות יום יומיות. במצבים כאלו, חברות הביטוח יעשו הכל כדי לדחות את התביעה.

לכן, ישנה חשיבות אדירה לתמונה המלאה שמציגים בפני חברת הביטוח. ייתכן שהילד אכן מבצע את הפעולות הללו לבדו, אך במקרים רבים גם אינו מבין מבחינה קוגניטיבית מדוע עליו לעשות זאת. במצבים כאלו בהם הילדים מתפקדים ברמות שונות אך עדיין זקוקים להשגחה, הורים מוצאים עצמם לא מצליחים לתאר במדויק את הקושי שהם חווים.

חברות הביטוח כמובן אינן מקלות; בלא מעט מקרים, נמצא כי הן מעבירות ילדים אוטיסטיים מבחנים המיועדים לכלל האוכלוסייה. כך, נוצר שילוב בלתי יעיל בין חוסר הידע של ההורים וחוסר שיתוף הפעולה של חברות הביטוח והילד אינו מוכר כסיעודי.

אז מה ניתן לעשות?

אם ילדכם סורב כסיעודי, הצעד הראשון הינו לפנות לעורך דין המתמחה בביטוח סיעודי. איש מקצוע זה מגיע עם הידע, הניסיון והמיומנות המלאה בתחום תביעות סיעוד מסוג זה, מול החברות השונות.

כך או כך, ההמלצה היא תמיד לשאוף לחסוך את עוגמת הנפש ולפנות לעורך דין עוד לפני שניסיתם להגיש את התביעה בעצמכם. כך, יעלה סיכוי ההצלחה שכן עורך הדין יסייע לכם להתכונן היטב, להציג את התמונה באופן מדויק כך שלחברת הביטוח לא יהיה צל של ספק.

אל תרימו ידיים – היעזרו במומחים בתהליך תביעת ביטוח סיעודי אוטיזם

בסופו של דבר הורים רבים מוצאים עצמם מתייאשים מחברות הביטוח אשר אינן מקלות, מבינות או מכילות את המצב ועושות הכל כדי לחמוק ממתן גמלת ביטוח סיעודי אוטיזם גם כאשר כל ההוכחות ברורות. ההורים יעדיפו להימנע ככל האפשר מהליך משפטי ארוך ולכן לא יתעקשו לקבל את המגיע להם על פי חוק. במצבים אחרים כפי שתואר לעיל, הורים אינם מתארים את יכולת התפקוד של ילדם באופן מדויק ומפסידים את זכויותיהם מהביטוח.

באופן שאינו מפתיע איש, חברות הביטוח מנצלות את חוסר ההבנה והידע של ההורים לטובתן.

אל תאפשרו לחברות הביטוח להקשות עליכם. גידול ילד עם אוטיזם אינה משימה קלה הדורשת התגייסות במאת האחוזים. אם באפשרותכם להקל על עצמכם ולו במעט- אנו מפצירים בכם לעשות זאת. גם אם התביעה שהגשתם נדחתה, פנו לקבלת ייעוץ משפטי, ליווי צמוד והכוונה מאיש מקצוע שמכיר את המערכת על בוריה. הכל כדי שתוכלו לגדל את ילדכם בנחת ובידיעה שזכויותיכם כחוק מכוסות מכל בחינה אפשרית. צרו קשר לפרטים נוספים. 

 

שאלות נפוצות

בדרך כלל, חברות הביטוח שואפות לטפל בתביעות בתוך 30-90 יום, אך זה יכול להשתנות בהתאם למורכבות המקרה והתיעוד שסופק.

התיעוד עשוי לכלול רשומות רפואיות המאשרות את האבחנה של אוטיזם, תוכניות טיפול, הערכות של פעילויות יומיומיות וכל מידע רלוונטי אחר כדי להוכיח את הצורך בטיפול ארוך טווח.

כן, אם תביעתכם נדחתה, יש לכם זכות לערער. חשוב לעיין בקפידה במכתב הדחייה, לאסוף מסמכים תומכים נוספים ולעקוב אחר תהליך הערעור המתואר על ידי ספק הביטוח.
 
 
 

 

תנו לי להילחם עבורכם!

מלאו פרטיכם לייעוץ ראשוני ללא התחייבות!

[leadercf7 campid="9628"]

תודה שנרשמת

ניצור קשר בהקדם

ייתכן ומגיע לך הרבה כסף!

בדיקה להערכת סיכויי תביעתך ללא התחייבות!

סמן/י את הצורך

מלא פרטיך

ואצור קשר מיידית: