אתם סובלים מליקוי גופני עקב מום מולד, מחלה או תאונה שעברתם או כל סיבה אחרת? ייתכן שאתם זכאים לפנסיית (קצבת) נכות מהמוסד לביטוח לאומי.
המוסד לביטוח לאומי מעניק לתושבי ישראל ואזרחיה, את האפשרות לקבל קצבה קבועה עקב מצב רפואי שאירע להם. כך שומר המוסד על היכולת של התושבים והאזרחים להמשיך לקבל שכר ולקיים את חייהם.
פעמים רבות קצבה זו היא המאפשרת לנפגעים או החולים להמשיך בחייהם ובלעדיה היו נקלעים לקשיים כספיים. חשוב להדגיש שהפרוצדורה של הגשת תביעה לפנסיית נכות מהביטוח הלאומי מורכבת. מומלץ לבצעה תוך הסתייעות בעורך דין שמומחה בתחום.
מהם התנאים לקבלת פנסיית נכות?
זכאים לקבל פנסיית נכות הם מי שעומדים בארבעת התנאים הבאים:
ראשית, הם תושבי ישראל וגילם הוא מעל 18 שנים (לפני גיל זה ניתן לפנות לקצבת ילד נכה) ועד שהם מגיעים לגיל הפרישה (לאחר גיל הפרישה ניתן לפנות לקבלת קצבת סיעוד). כן, לעיתים ניתן לקבל קצבה גם בגילאי 16 עד 18 ככל שמדובר ב”עובד קטין”.
שנית, מי שזכאי לקבל את הקצבה הוא מי שאינו עובד או שהכנסתו נמוכה מ-60% מהשכר שהינו הממוצע במשק באותה עת. נכון ליום 1.1.2020 – 6,331 ₪.
שלישית, בכדי שתוכל לקבל פנסיית נכות מביטוח לאומי עליך להיות בעל נכות רפואית מינימלית בשיעור של 60% לפחות.
רף הנכות יורד כאשר מדובר בכמה ליקויים שונים. אז ניתן להסתפק בנכות רפואית בשיעור של 40% אולם יש צורך שלפחות אחד מהליקויים יהיה בנכות של 25%. אחוזים אלה נקבעים על ידי וועדה רפואית מטעם הביטוח הלאומי.
רביעית, ניתן לקבל פנסיית נכות רק אם דרגת אי-כושר העבודה, דהיינו היכולת לעבוד או להתפרנס, ירדה ב-50% לפחות, ונקבעה דרגת אי-כושר בשיעורים הבאים: 60%, 65%, 74%, או 100%.
מהם סכומי הפנסיה ובאילו תנאים ניתן לקבל תוספות?
פנסית הנכות נעה בין היקף חודשי של 3,312 ₪ כאשר שיעורה הוא המקסימלי (100%) ועד 1,903 ₪ כאשר שיעורה הוא של 60%. להללו יש תוספות, כתלות בדרגת אי-הכושר, שנקבעו – החל מ-951 ₪ לחודש ועד 571 ₪ לחודש.
לאלה מתווספים סכומים נוספים כאשר בנפגע תלויים בן/בת זוג, וכאשר יש להם ילדים.
הליך הגשת בקשת התביעה לפנסיית נכות מביטוח לאומי
ההליך להגשתה של תביעה למוסד לביטוח לאומי עשוי להיות לעיתים מורכב וכולל קשיים בירוקרטים רבים. המוסד לביטוח לאומי רוצה לוודא שאכן הפנסיה מגיעה לכם ולפיכך נדרשים מסמכים מרובים, זמן רב, ובדיקות שונות. כדי לבצע את ההליך בצורה היעילה ביותר ולהעלות את הסיכוי שאכן תקבלו את הקצבה המגיעה לכם, חשוב לבצע הכנות רבות.
בין היתר, יש לוודא שיש תיעוד רפואי תומך בבעיות הרפואיות, לעיתים יש צורך להסתייע בחוות דעת פרטיות של מומחים רפואיים מטעמכם.
טעות מאוד שכיחה, של רבים מהפונים לוועדה רפואית, להגיע ללא חומר רפואי מספק. כך הם מכשילים את סיכויי הצלחת התביעה.
לעיתים, כשפונים לוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי ללא ייצוג משפטי, הוועדה לא מצליחה לקבל את מלוא הפרטים הנדרשים ומגיעה למסקנה שגויה, שאינה תואמת את מצבו הבריאותי של הפונה.
לא פעם אנו נתקלים במצבים בהם מומחיות הוועדה אינה מתאימה לנסיבות העניין, דבר שפוגע בסופו דבר בהחלטת הוועדה ובזכויותיכם.
משרד עורך הדין רועי לייכטמן הינו בעל מומחיות ייחודית בתחומי הנזיקין והביטוח. עו”ד לייכטמן מתמחה בהכנה ובייצוג בוועדות רפואיות של המוסד לביטוח לאומי.
אנו מחזיקים בידע התיאורטי וכן בכלל הכלים המעשיים הנדרשים כדי להתנהל בצורה נכונה מול המוסד לביטוח לאומי ולהשיג ללקוחותינו את מקסימום הזכויות המגיעות להם תוך ליווי צמוד במהלך כל ההליך.
כאשר שכר הטרחה נקבע, על פי חוק, על בסיס ההצלחה אין כל סיבה שלא להסתייע בעורך דין המתמחה בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי.
רוצים לשמוע עוד פרטים על פנסיית נכות ביטוח לאומי? לייעוץ ראשוני, חסוי וללא התחייבות השאירו פרטים ועו”ד רועי לייכטמן יחזור אליכם בהקדם האפשרי.