זכויות עובדים

כדאי לדעת

ייצוג בתביעות עבודה

למשרדנו נסיון עשיר בייצוג עובדים בתביעות נגד מעסיקיהם ואנו מתמחים בניהול תביעה מהירה ואגרסיבית תוך הקפת מלוא הזכויות המגיעות לעובד מכוח חוקי המגן, צווי ההרחבה, ההסכמים הקיבוציים, החוזה האישי של העובד ופסיקת בתי הדין לעבודה. 

בסל הכלים שלנו שימוש בשלל הכלים הפרוצדוראלים המאפשרים הפעלת מנוף לחץ לסגירת תיקים בצורה המייטבית ותוך פסיקת הסכום הגבוה ביותר הניתן, מתן פתרונות יצירתיים, וניהול משא ומתן מחוץ ובתוך כותלי בית הדין לעבודה.

הניסיון שלנו הן בייצוג עובדים והן בייצוג מעסיקים הוא הבסיס לניהול נכון של התדיינות מורכבת, והוא המאפשר לנו להעמיד לרשות לקוחותינו ארגז כלים מגוון ואפקטיבי בניהול התביעה.

בתביעות שונות שניהלנו לאורך השנים זכו עובדים לפיצוי של מעל מאה אלף שקלים בגין זכויות עבודה שהופרו. על פי רוב עובדים, אף אם יודעים שזכויותיהם הופרו, אינם מודעים למלוא הזכויות וייעוץ נכון יכול להוות את ההבדל בין השבה חלקית של שכר עבודתכם ובין פיצוי מקיף וכולל. פנו כעת לשיחת ייעוץ חינמית. 

 

פירוק חברות ותביעות חוב

מעסיקים הפושטים רגל או מפרקים את החברה מותירים את עובדיהם בלא שכר עבור חודשי עבודתם האחרונים אך למעלה מכך, אף ללא תשלום בגין הזכויות הסוציאליות המגיעות לעובד עבור כל תקופת העסקתו. ואולם, עובדים אשר המסגרת התעסוקתית שלהם מתפרקת אינם עומדים לבדם מול שוקת שבורה והמוסד לביטוח לאומי מבטח אותם וייכנס בנעלי המעסיק לכיסוי מרבית רכיבי החוב. 

העובדים מהווים נושה בדין קדימה, כלומר הם הראשונים לקבל את הכסף מהמעסיק אם וככל שנותרו בידיו נכסים בעת הבקשה למתן צו כינוס, פשיטת רגל או פירוק נגד המעסיק. 

לאחר קבלת הצו מבית המשפט ימונה נאמן או מפרק אשר יכריע בתביעות החוב שיוגשו . 

את תביעות החוב יש להגיש הן למוסד לביטוח לאומי בצירוף האסמכתאות הרלוונטיות והן למפרק שמונה, ולאחר אישורם של שני הגופים מועבר הכסף לחשבונו של העובד. 

המדובר בהליך בירוקרטי מורכב ובעל מספר שלבים ולפיכך מומלץ להיוועץ בעורך דין אשר יטפל בתביעה מתחילתה ועד סופה.  

 

ייצוג בפני הממונה על עבודת נשים

הליכים המתנהלים בפני הממונה על עבודת נשים נוגעים לקבלת היתר לפיטורי עובדת בהריון ועובד או עובדת בטיפולי פוריות. הליכים אלה טומנים בחובם סיכונים רבים לשני הצדדים שעה שהעובד או העובדת עומדים בפני פיטורין באחת התקופות המורכבות והרגישות בחייהם. פיטורין בעת הזו משמעותם היוותרות ללא פרנסה וללא תעסוקה במועד אשר מקשה על מציאת עבודה חלופית והסיכון לאובדן ההכנסה והרצף התעסוקתי הוא גבוה. 

אף עבור המעסיק מדובר בתקופה רגישה שכן החוק מפקיע מידיו את זכותו לנהל את העסק שבבעלותו כראות עיניו למשך פרק זמן הנע בין מספר חודשים למספר שנים. המתח בין שני האינטרסים עלול להתדרדר ולהעיב על יחסי העבודה במקום העבודה כולו, ועבור העובד או העובדת להוות מקור לתסכול והשפלה. 

נקודת הזמן הרגישה הזו מצריכה יעוץ משפטי, ליווי בהליכים מול הממונה על עבודת נשים, ליווי בהליכי ערעור ובתביעות נלוות ובעיקר מתן פתרונות בתוך ומחוץ לקופסא. מרבית ההליכים מול הממונה חסויים והם מתפרסמים רק כאשר העניינים מסתבכים ומגיעים לבתי הדין לעבודה, לפיכך אין תחליף לנסיון בתחום זה. 

ליווי משפטי בנקודת הזמן הזו יכול להוות את ההבדל בין פיטורין בהריון ואבטלה משך חודשים רבים ובין המשך העסקה או פיצוי כספי בהיקף של עשרות עד כדי מאות אלפי שקלים בגין פיטורין שלא כדין, אפליה על רקע הורות או מגדר, התעמרות בעבודה ועוד ועוד. 

משרדנו מלווה עובדות בבקשות לקבלת היתר לפיטורי עובדת בהריון ובהליכי פוריות, בהליכי ערעור, במשא ומתן חוץ משפטי וכן בתביעות נגררות על הפרת חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.  

 

ייצוג בהליכים משמעתיים ובשימוע לפני פיטורין

כחלק ממגמת בתי הדין לעבודה לשמר את זכויות העובדים במקום העבודה נקבעה החובה לערוך שימוע לפני פיטורין. השימוע מאפשר לעובד להביא טענותיו בפני המעסיק, להתמודד עם הטענות המועלות נגדו, להביא מסמכים וראיות התומכים בהותרתו בעבודה ולמעשה מאפשרים לו לפרוש בפני המעסיק את התמונה בכללותה. 

לצד החובה לערוך שימוע הותוו מספר חובות משנה הנוגעות לאופן בו על השימוע להיערך: פרק הזמן שבין מכתב הזימון לשימוע ועד לשימוע עצמו, אופן הזימון לשימוע, אופן עריכתו, הליווי שרשאי העובד להביא עמו וכן אופן שקילת הטענות המועלות בשימוע בטרם קבלת החלטה. 

זימון לשימוע אינו השורה התחתונה, ויש עוד הרבה מה לעשות על מנת שיוכל עובד להשאר במקום עבודתו. 

למשרדנו נסיון עשיר בליווי מעסיקים ועובדים בהליכי שימוע. זומנת לשימוע? אל תחכה להחלטת הפיטורין, מומלץ להיוועץ בעורך דין טרם ההגעה לשימוע וכן טרם מסירת כל גרסה או מסמך למעסיק. 

אף לאחר שהתקיים שימוע והוחלט על פיטורין אין מדובר בשורה התחתונה. במקרים רבים יחשב ההליך ללא חוקי ויכול לזכות את העובד בפיצוי או אפילו בסעד של השבה לעבודה במקרים המתאימים. 

כך לדוגמא בית הדין לעבודה פסק לעובד אשר פוטר ללא שימוע פיצוי בגובה 87,000 ש"ח, ולעובד שהשימוע שנערך לו לא בוצע התאם לכללים פיצוי אשר יכול להגיע אף לסך של 60,000 ₪ והכל בהתאם לגובה שכרו של העובד ולעומק ההפרה. 

נושאים נוספים

חוזה עבודה

אתם מעסיקים עובדים ולא מסרתם להם הודעה המפרטת את תנאי עבודתם? המאמר הבא בשבילכם. בראשית שנות ה- 2000 התקבל חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי

קרא עוד »

תנו לי להילחם עבורכם!

מלאו פרטיכם לייעוץ ראשוני ללא התחייבות!

[leadercf7 campid="9628"]

תודה שנרשמת

ניצור קשר בהקדם

מלא פרטיך

ואצור קשר מיידית: