בואו נדבר על נושא כאוב – מימוש זכויות ביטוח אובדן כושר עבודה. אנחנו נוהגים להדחיק את התרחיש הזה, אחרי הכול, למה שבן אדם בריא מהיישוב יעסיק את עצמו בסוגיות כמו מימוש זכויות אובדן כושר עבודה או משרד עו"ד תאונות דרכים? הבעיה היחידה בגישה הזו שבמציאות, החוק על שם מרפי, עובד שעות נוספות. לכן תמיד כדאי להכיר משרד עו"ד אובדן כושר עבודה שיודע לעשות את העבודה.
כשזה נוחת כדאי להיות מוכנים
מה שהופך את הסוגיה הזו לעוד יותר מסובכת, היא דווקא העובדה שהרבה מאוד ישראלים כן נהנים מכיסוי של אובדן כושר עבודה כתוספת לפוליסת ביטוח חיים או ביטוח מנהלים הנמצא ברשותם. מבחינתם הם מכוסים ולכן הם שקטים. למרבה הצער מימוש זכויות ביטוח אובדן כושר עבודה זה עניין יותר מורכב. ברוב הכיסויים יש 'אותיות קטנות' שהרבה מבוטחים לא נוטים להתעמק בהן, ול'אותיות קטנות' בפוליסות ביטוח שלא טרחו להתעמק בהן, יש נטייה מטרידה להופיע ולגבות מחיר בזמן הכי לא מתאים.
לכן העצה הראשונה שלנו אינה לחכות למקרה 'חס וחלילה'. יש לכם כיסוי ביטוחי? גשו למשרד עו"ד אובדן כושר עבודה ותתייעצו עם מומחה. בדקו עמו אם הכיסוי נותן מענה לסיכונים ולצרכים המקצועיים שלכם. תנו לו לעבור על הפוליסה, יש סיכוי מצוין שהוא יזהה ליקויים שקל לפתור באמצעות הגדלה או הרחבה לכיסוי ביטוחי של תרחיש שלא נלקח בחשבון או החלפת הפוליסה בפוליסה יותר מתאימה.
הביטוח מסרב לשלם? יש מה לעשות
במציאות, אלפי ישראלים מגלים כל שנה בדרך הקשה, שחברות הביטוח עושות כל מה שהן יכולות בשביל להתנער מאחריות ולהקשות על מימוש זכויות אובדן כושר עבודה. כאן נכנסים המומחים לתמונה. כמו שיש משרד עו"ד לתאונות דרכים כך קיימים משרדים שמתמחים בייצוג אנשים בתביעות אובדן כושר עבודה.
כמו, למשל, משרד עורכי הדין רועי לייכטמן. המשרד מתמחה בכל דיני הביטוח וצבר מוניטין רב בעקבות כישוריו לנהל משא ומתן מול חברות הביטוח ובניהול בתיקים של אובדן כושר עבודה.
למידע נוסף על מימוש זכויות אובדן כושר עבודה: