בואו נדבר על נושא כאוב – מימוש זכויות ביטוח אובדן כושר עבודה.
אנחנו נוהגים להדחיק את התרחיש הזה, אחרי הכול, למה שבן אדם בריא מהיישוב יעסיק את עצמו בסוגיות כמו מימוש זכויות אובדן כושר עבודה.
הבעיה היחידה בגישה הזו שבמציאות, החוק על שם מרפי, עובד שעות נוספות.
עבור כל אדם, רכישת ביטוח אובדן כושר עבודה מהווה דבר חיוני וחשוב ביותר, שכן בכל עת יכול לקרות אירוע של תאונה, פציעה או מחלה, אשר עלול לפגוע ביכולתו להמשיך ולהתפרנס בצורה עצמאית.
לכן, פוליסת הביטוח באה להעניק הגנה וביטחון כלכלי ולאפשר לו ולמשפחתו להמשיך ולחיות בצורה טובה וראויה בלי לפגוע באיכות החיים.
עם זאת, בפועל נתקלים המבוטחים הנמצאים במצוקה בריאותית וכלכלית, בשלל נימוקים וטענות מצד החברות המבטחות, אשר מנסות להתחמק או לעכב את מתן התגמולים בגין אובדן כושר עבודה.
חשוב לומר, שלעתים קרובות הסירוב אינו מוצדק מבחינה חוקית ולכן מומלץ לפנות לקבלת סיוע מקצועי של עו"ד בעל מומחיות בהגשת תביעות אובדן כושר עבודה.
מה שהופך את הסוגיה הזו לעוד יותר מסובכת, היא דווקא העובדה שהרבה מאוד ישראלים כן נהנים מכיסוי של אובדן כושר עבודה כתוספת לפוליסת ביטוח חיים או ביטוח מנהלים הנמצא ברשותם. מבחינתם הם מכוסים ולכן הם שקטים.
למרבה הצער מימוש זכויות ביטוח אובדן כושר עבודה זה עניין יותר מורכב.
ברוב הכיסויים יש 'אותיות קטנות' שהרבה מבוטחים לא נוטים להתעמק בהן, ול'אותיות קטנות' בפוליסות ביטוח שלא טרחו להתעמק בהן, יש נטייה מטרידה להופיע ולגבות מחיר בזמן הכי לא מתאים.
לכן העצה הראשונה שלנו אינה לחכות למקרה 'חס וחלילה'.
יש לכם כיסוי ביטוחי? גשו למשרד עו"ד אובדן כושר עבודה התייעצו עם מומחה.
נימוקי הדחייה של חברות הביטוח
אחד הנימוקים הנפוצים בהן משתמשות חברות הביטוח בעת דחיית תביעות אובדן כושר עבודה הוא שהמבוטח לא גילה את מלוא המידע הרפואי והסתיר פרטים אודות בעיה או ליקוי בריאותי אשר הביאו לפגיעה בכושר העבודה.
לכן, אם החברה הייתה מודעת בזמן אמת למצבו הרפואי, הייתה פועלת לשנות את תנאי הביטוח או לא מוכרת למבוטח את הפוליסה.
נימוק נוסף הוא כי המבוטח אינו עונה להגדרת אובדן כושר עבודה ויכול להמשיך לעבוד בעבודתו או בעבודה דומה.
דגשים חשובים
טרם הגשת תביעות אובדן כושר עבודה, יש לאסוף את כל החומר הרפואי לרבות תוצאות בדיקות, אישורים וחוות דעת מקצועיות של רופאים להם נזקקתם, בתחומי אורתופדיה, נוירולוגיה, פסיכיאטריה, רופא תעסוקתי וכדומה.
לאור מורכבות התביעות והמדיניות של חברות הביטוח, כדאי לקבל הכוונה, ליווי וייעוץ מקצועי של עו"ד בעל מומחיות בתחום עוד בשלב ההתחלתי בטרם הפניה לחברת הביטוח.
חשיבות הפנייה לעו"ד מומחה בתחום
עו"ד רועי לייכטמן הינו בעל משרד עורכי דין מוביל בדיני נזיקין וביטוח, המתמחה באופן שוטף בניהול תביעות אובדן כושר עבודה נגד חברות הביטוח השונות.
במסגרת השירות, מקבלים המבוטחים ליווי אישי צמוד וייצוג מקצועי לכל אורך שלבי ההליך המשפטי.
עו"ד רועי לייכטמן וצוות המשרד בעלי ניסיון עשיר בייצוג מוצלח של מבוטחים וישמחו לסייע גם לכם.
כל אדם שאיבד את היכולת לעבוד לפרנסתו באופן מלא או חלקי, כתוצאה ממחלה קשה, פציעה או תאונה, רשאי להגיש תביעת אובדן כושר עבודה מכוח פוליסת הביטוח ולתבוע פיצוי כספי.
בשוק הביטוח קיימים סוגים שונים של פוליסות ביטוח אובדן כושר עבודה, המעניקות לציבור המבוטחים גמלה חודשית קבועה לתקופה מסוימת, ומבטיחות ששכרם החודשי לא ייפגע במידה שלא יוכלו להמשיך ולעבוד למחייתם.
עם זאת, לכל פוליסה יש תנאים ספציפיים המתייחסים להגדרה של אובדן כושר עבודה, היקף הזכאות של המבוטח, משך תקופת ההמתנה, האפשרות של החברה המבטחת לקזז כספים שהתקבלו מהמוסד לביטוח לאומי וכדומה.
לפיכך, חשוב להבין בצורה מעמיקה את כל התנאים והפרטים של הפוליסה טרם הגשת תביעת אובדן כושר עבודה, כאשר ההמלצה היא לפנות לקבלת שירותים משפטיים של עורך דין מקצועי ומנוסה העוסק בכך בשוטף.
מהו אובדן כושר עבודה?
ברוב הפוליסות, אובדן כושר עבודה מוחלט הוא מצב בו המבוטח איבד את יכולתו לעבוד בתחום העיסוק בו עבד טרם קרות האירוע או בעיסוק סביר דומה, לפי ההשכלה והניסיון המקצועי שצבר, בשיעור של 75% לפחות.
תביעות אובדן כושר עבודה מחייבות את המבוטח להראות שהוא עומד בתנאים המצטברים הבאים: הראשון, להצביע על ליקוי או בעיה רפואית כלשהי, המונעים ממנו להמשיך ולעבוד.
התנאי השני הוא להוכיח את הפסקת ההשתכרות בפועל או להראות ירידה בהיקף ההכנסות של לפחות 25% (כדי להיכנס להגדרה של אובדן כושר עבודה חלקי).
בנוסף, לצורך קבלת הגמלה יש לשלוח לחברה המבטחת הודעה בסמוך למועד קרות האירוע, לציין את מספר הפוליסה ולצרף את כל האישורים הרפואיים והמסמכים הרלבנטיים.
מה עושים במקרה של דחיית התביעה?
החלטת חברת הביטוח לגבי דחייה של תביעת אובדן כושר עבודה אינה החלטה סופית וניתן בהחלט לשנות את התוצאה באמצעות קבלת סיוע של עו"ד המתמחה בתחום קל וחומר כאשר דחיות רבות אינן מבוססות ואינן מצדקות.
עו"ד רועי לייכטמן מתמחה במתן ייעוץ, ליווי וייצוג מקצועי ומוצלח של מבוטחים, במגוון מקרים של תביעות אובדן כושר עבודה לרבות ניהול משא ומתן עם חברת הביטוח והפיכת ההחלטה על פיה.
הביטוח מסרב לשלם? יש מה לעשות
במציאות, אלפי ישראלים מגלים כל שנה בדרך הקשה, שחברות הביטוח עושות כל מה שהן יכולות בשביל להתנער מאחריות ולהקשות על מימוש זכויות אובדן כושר עבודה.
כאן נכנסים המומחים לתמונה. כמו שיש משרד עו"ד לתחום הפלילי כך קיימים משרדים שמתמחים בייצוג אנשים בתביעות אובדן כושר עבודה.
המשרד מתמחה בכל דיני הביטוח וצבר מוניטין רב בעקבות כישוריו לנהל משא ומתן מול חברות הביטוח ובניהול בתיקים של אובדן כושר עבודה.