כולנו מודעים לקטל בדרכים שגובה בישראל עשרות הרוגים מידי שנה. באופן אירוני, דווקא ההתמקדות הסטטיסטית בהרוגים מונעת מאתנו לתפוס את התמונה הגדולה והכואבת לא פחות. על כל הרוג בתאונת דרכים יש לפחות 3 פצועים שבצורה כזו או אחרת יישארו נכים או מוגבלים למשך כל ימי חייהם.
מי קובע כמה הפגיעה שלך שווה?
'נזקי גוף תאונת דרכים' אינם תמיד עניין קל לאבחון או ביסוס משפטי. קחו, למשל, את הפגיעה שידועה בתור 'ויפלאש' (הצלפת שוט). מדובר בפגיעה מאוד נפוצה בתאונות דרכים שעלולה לגרום סיבוכים, כאבים והגבלות בתנועה. הבעיה היא שהרבה פעמים מרגישים בסימפטומים ומבינים את ההשלכות רק ימים אחרי התאונה. אם אין תיעוד רפואי שקושר את הפגיעה לתאונה מוגדרת ומדווחת – אתם בבעיה. כמו שצירוף המילים 'נזקי גוף תאונת דרכים' מעיד, חייבת להיות זיקה מתועדת בין הנזק לתאונה, אם זו אינה בנמצא סביר להניח שלא תהיה לכם עילת תביעה.
לכן ההמלצה היא לפנות לבירור רפואי מיד אחרי התאונה ולדאוג שגם התאונה תתועד ותדווח לרשויות, אם הבירור הרפואי והתחושה הסובייקטיבית שלכם מעידים שקיימת פגיעה אמיתית זה גם הרגע הנכון ליצור קשר עם עורך דין.
עורכי דין תאונות ונזקי רכוש
הקלדת המילים 'עורכי דין תאונות' ו'נזקי גוף תאונת דרכים' בגוגל צפויה להניב לכם לא מעט שמות של עורכי דין שמתעסקים בתחום. חשוב שעורך הדין שתבחרו יהיה בקי בדיני נזיקין. תחום דיני נזיקין הוא תחום רחב שכולל תת התמחויות שונות כמו נזקי שריפה או נזקי רכוש. יש עורכי דין שבקיאים ועוסקים ביותר מתחום נזיקין אחד. אבל לענייננו חשוב יותר שעורך הדין יהיה בקי בנזקי גוף מאשר בנזקי שריפה. בנוסף עורך דין שמלווה אתכם במסע כזה צריך להיות בקי בתביעות ביטוח וכמובן, וזה כנראה הפרט הכי חשוב – להיות בן אדם.
בהקשר הזה אנחנו שמחים להמליץ על עורך הדין רועי לייכטמן, אחד מעורכי הדין המובילים בתחומי מימוש הזכויות של מי שסובל מנזקי גוף כתוצאה מתאונת דרכים או תאונה אישית.
למידע נוסף על נזקי גוף תאונת דרכים: