תאונה היא אירוע שיכול להיות טרגי ותמיד הוא תופס אותנו מופתעים ולא מוכנים.
בדיוק בשביל זה יש פוליסת תאונות אישיות אשר יכולה לזכות את המבוטח בפיצוי כספי בגין נזק שנגרם לו כתוצאה מתאונה אשר מכוסה בפוליסה.
ככל שנרכש כיסוי מתאים, הפוליסה יכולה להעניק פיצוי במקרה של מוות ונכות ואף פיצויים בגין אשפוז יומי, שברים, כוויות, סיעוד נכות תעסוקתית (אובדן כושר עבודה) ואף בגין נזקים פסיכולוגים והחזרי הוצאות הנובעים מטיפול רפואי הקשור לתאונה.
חשוב לדעת כי פוליסת תאונות אישיות היא למעשה כלי לקבלת פיצוי כספי. הפוליסות הנמכרות לכם בחברות הביטוח השונות אינן זהות וכל חברה מנפיקה פוליסה הכוללת כיסויים שונים, הרחבות וחריגים שונים.
הבעיה מתחילה כאשר רבים מהמבוטחים כלל אינם מודעים לכיסויים עבורם הם משלמים מדי חודש.
איזה סוגים של פוליסות קיימות?
חלק מחברות הביטוח מציעות פוליסות בעלות כיסוי מורחב הכולל פיצוי במצבים של פציעה עקב השתתפות בספורט אתגרי וספורט בכלל, חלק מציעות כיסוי בחו״ל, הרחבה בגין נכות תעסוקתית ועוד. בחלק מהפוליסות יש החרגות שונות להם לעיתים המבוטחים לא מודעים ועשויים להיות מופתעים כך למשל בעניין החרגה של תאונה בעת נסיעה ברכב דו גלגלי (אופנוע, קורקינט וכו') אשר לא תזכה את המבוטח בפיצוי. כך שמבוטח נבון אשר נוהג לרכב ברכב דו גלגלי ידאג לרכוש ביטוח עם ביטוח החרגה שכזו. חשוב לדעת כי הפוליסה יכולה לזכות אתכם בפיצוי ׳כפול׳ במקרה של ׳כפל ביטוח׳ ובכל מקרה חשוב לקרוא היטב את תנאי הפוליסה וחריגיה טרם הרכישה.
עברתם תאונה ואתם לא בטוחים האם המקרה מכוסה בפוליסה? אל דאגה, משרדנו יתן לכם ייעוץ ראשוני ללא התחייבות וללא תשלום.
ומהי פוליסת תלמידים
הורים רבים אינם מודעים לכך כי כל ילד המגיע לגיל 3 ולמעשה חל עליו ׳חוק חינוך חובה׳, מבוטח בפוליסה מסוג תאונות אישיות מטעם משרד החינוך. לצערנו אי הידיעה הזו גורמת להפסד של סכומי כסף רבים המגיעים לילדים. מדובר בכיסוי חשוב שמעניק לילדים את האפשרות לקבל תגמולי ביטוח בגין פציעה שנגרמה ומכוסה בפוליסה. דעו כי בין אם הילד נמצא במסגרת החינוכית ובין אם הוא שהה במקום אחר יש לכם כיסוי בפוליסה שחלה 24/7 ואין כל חשיבות למקום הימצאות התלמיד (כל עוד הוא נמצא בארץ) אלא לאופי הפגיעה, הפציעה והנזק בלבד.
עוד חשוב לדעת כי גם להורה המלווה במסגרת פעילות של המוסד החינוכי (כגון טיול שנתי) יכול להיות זכאי לכיסוי ביטוחי מפוליסת תלמידים.
ומה במקרה של מחלות?
המחשבה שפוליסת תאונות אישיות תעניק כיסוי ביטוחי במקרה של מחלות היא טעות נפוצה! פוליסת תאונות אישיות איננה פוליסת בריאות ובמקרה בה תחלו (חו״ח) הפוליסה לא תעניק לכם כיסוי ביטוחי. ככל ואתם מבקשים לבטח את עצמכם במקרה של מחלה קשה רכשו כיסוי מתאים במסגרת ביטוח בריאות נפרד או כיסוי משולב של ביטוח בריאות וביטוח תאונות אישיות. זכרו כי על מנת שתוכלו לקבל כיסוי מפוליסת תאונות אישיות יש הכרח להוכיח התקיימות של תאונה. במקרים רבים חברות הביטוח מנסות לטעון כי לא מדובר במקרה תאונתי ובכך מבקשות לחמוק מתשלום תגמולי הביטוח הנדרשים.
נפצעתי בתאונה ויש לי פוליסה מסוג תאונות אישיות
קודם כל רפואה שלמה. אנו ממליצים לכם לפנות אלינו מהר ככל האפשר ואנו תחילה נבחן האם אירוע התאונה עונה על ההגדרה של ׳תאונה׳ בפוליסה ולאחר מכן נבחן את הנזק שנגרם ואם הוא בר כיסוי בפוליסה. ככל ונגרם לכם נזק אשר מכוסה בפוליסה שרכשתם, יש להגיש תביעה לחברת הביטוח לקבלת מלוא תגמולי הביטוח, תוך צירוף כל המסמכים הרלוונטיים התומכים בכך שנגרם לכם אירוע תאונתי וצירוף כל המסמכים הרלוונטיים המעידים על הנזק שנגרם לכם.
הגשתי תביעה וחברת הביטוח דחתה אותה, מה אני עושה?
אם הוגשה תביעה לחברת הביטוח לקבלת פיצוי והתביעה נדחתה, יש לבחון את סיבת הדחייה בעזרת עו"ד המתמחה בפוליסות תאונות אישיות שיבדוק עבורכם האם הדחייה נעשתה כדין הן בראי הפוליסה והן בהתאם לחוק חוזה הביטוח. נפוצים המקרים בהם חברת הביטוח מחליטה לשלם פיצוי מופחת תוך הסתמכות על הערכת נכות של מומחים מטעם חברת הביטוח שקובעים אחוזי נכות נמוכים למבוטחים ובהתאם מאפשרות לחברת הביטוח להקטין את התשלום המגיע לכם.
משרד עורך דין רועי לייכטמן בעל ניסיון עשיר ויחודי בתחום, עורכי הדין של המשרד ייצגו בעבר את חברות הביטוח וכיום מכירים היטב את שלל התרגילים שלהן ויודעים היטב כיצד להתמודד איתם כדי לשמור על זכויותיכם. אנו נשמח לסייע לכם בין אם חלילה נפצעתם ואתם נדרשים להגיש תביעה ובין אם הוגשה תביעה וחברת הביטוח דחתה את תביעתכם.