בכל ניתוח רפואי קיים סיכון שעלול להיגרם נזק גופני ולעיתים אף למוות. למרות הסיכונים הקיימים בביצוע ניתוחים רפואיים הם נדרשים לעיתים לצורך טיפול רפואי שנדרש, אך לא תמיד ניתוחים נעשים לצורך טיפול רפואי. כמות הניתוחים האלטרנטיביים הולכת וגדלה בשניים האחרונות. ניתוחים אלה, לא נעשים מתוך צורך רפואי אלא מתוך ציפייה לשפר את התדמית החיצונית באמצעות ניתוח להגדלה או להקטנת השדיים, לעיבוי השפתיים, לשינוי צורת האף ועוד.
כך גם קרה בעניינה של חיילת, שהשתחררה מהצבא וקיבלה הצעה מגורם שיווקי מטעם חברת "קר שרותי רפואה בע"מ" שהציעו לה לעשות שימוש במענק השחרור לצורך ביצוע ניתוח להגדלת השדיים ולתיקון מבנה האף.
החיילת החליטה לקבל את הצעתם ושילמה ל"קר שרותי רפואה בע"מ" את התשלום הדרוש עבור הניתוחים.
"קר שרותי רפואה בע"מ" הזמינה לחיילת מועד לניתוח במרפאה מטעם נ.א.ר.א וביום 1.4.15 החל הניתוח להגדלת השדיים ומיד לאחר כך החל הצוות הרפואי בהכנות לניתוח האף.
במסגרת הכנות לניתוח, אח מטעם מרפאת נ.א.ר.א מסר לרופא המנתח תמיסה שבאמצעות החדרת פתיליות ספוגות בתמיסה אמורה לכיווץ את כלי הדם (אמטוקאין) ולפחית את הדימום בזמן הניתוח.
בעניינו קרה משהו משונה לחיילת, לאחר החדרת התמיסה הבחין הרופא בשינוי בצבע העור באזור האף והשפה, ואז הבין לראשונה שמשהו השתבש. מה שקרה למעשה שבמקום להשתמש בתמיסה של אמטוקאין נעשה שימוש בחומצה המיועדת לטיפולי פילינג.
נוכח מצבה של החיילת, הוחלט להעבירה לטיפול בבית החולים תל השומר שהיא מורדמת ומונשמת ומשם הועברה לאשפוז במחלקת א.א.ג לצורך קבלת טיפול על ידי שטיפות וניקוי הפרשות לרקמות שנפגעו.
החיילת פנתה לבית המשפט ובקשה לחייב את "קר שרותי רפואה בע"מ" בפיצוי בגין נזקיה, אולם באופן מפתיע "קר שרותי רפואה בע"מ" דחו את דרישתה וטענו כי אינם אחראים לאירוע מאחר והאח, שהועסק על ידי מרפאת נ.א.ר.א, הוא זה שמסר לרופא את התמיסה הלא נכונה וזאת רשלנותו ולא רשלנותם.
כך, מתוך הסכמה להצעה לעבור ניתוח קוסמטי במטרה לשפר את תחושת הדימוי העצמי, נותרה החיילת עם ניסיון להתנער מאחריות על ידי "קר שרותי רפואה בע"מ" שגרמה לחיילת לפגיעה וירידה בחוש הריח ולקושי בנשימה בזמן מאמץ או במהלך השינה. בנוסף, נגרמה לחיילת נכות נפשית בשיעור של 5% אשר נקבעה על ידי בית המשפט.
החיילת מתארת את פחדיה וחששותיה שבגינם לא תוכל לעבור ניתוח שכזה בעתיד ותאלץ להישאר עם תחושת המפגע אסתטי באפה שבגינו היא מרגישה חוסר בטחון עצמי, וקושי ביצירת קשרים חברתיים. למעשה זה הגורם שהוביל את החיילת מלכתחילה להחלטה לבצע את הניתוח.
כבוד השופט אלדד נבו קיבל את התביעה וקבע במסגרת פסק הדין שהוא אינו מקבל את ניסיון ההפרדה בין "קר שרותי רפואה בע"מ" לבין האח שהועסק על ידי מרפאת נ.א.ר.א והפנה לפסיקה שקובעת: "למרות שאין לראות במנתח כקברניט הספינה, יש לייחס לו אחריות מעבר לעצם הפעולה הכירורגית, והמנותח מצפה ממנו להיות אחראי על חייו בעת ביצוע הניתוח – ולאו דווקא בעת ביצוע הפעולה הכירורגית גרידא." (ת"פ 40016/07 מדינת ישראל נ' אסותא מרכזים רפואיים בע"מ ואח') .
השופט נבו קבע כי המנתח יכול היה לנקוט בפעולה פשוטה של הצגת החומר הנמזג לכוסית ובכך למנוע את האירוע כולו, ומשלא עשה כן הרי שזאת התרשלות שגרמה להתרחשות האירוע.
בסופו של דבר, בית המשפט דחה את ניסיון ההתנערות של "קר שרותי רפואה בע"מ" וחייב אותה בתשלום בסך 181,500 ₪ תוך שקבע:
"אין בעיני ספק כי לאירוע השפעה שלילית על התובעת ועל יכולתה לבצע בעתיד את ניתוח האף שעשוי לשפר במידה מסוימת את בעיית הדימוי העצמי ממנה היא סובלת. הנצחת הבעיה ממנה סובלת התובעת הוא נזק שנגרם לה."
אם גם אתם חוששים שגרמו לכם לנזק גופני כתוצאה מטיפול רפואי, פנו למשרדנו וקבעו פגישה ראשונית ללא התחייבות על מנת שנסייע לכם לבחון את זכויותיכם.