ייפוי כוח מתמשך
עד לאחרונה (בטרם תיקון 18 לחוק שנכנס לתוקף ביום 29,3,16) המענה שניתן לאדם שמצבו המשפטי התדרדר (מחמת קושי שכלי או נפשי) היה מצומצם ומסורבל בירוקרטית,
במהלך חיינו אנו נדרשים לשלם תשלומים חודשיים למוסד לביטוח לאומי מתוך רציונל למדיניות רווחה שנועדה לייצר רשת הגנה לכלל הציבור לשעת צרה. אולם אנו ערים לכך שדווקא כשהאזרח במצוקה ונזקק לממש את זכאותו מהמדינה, הוא נתקל בבירוקרטיה ובהליכים משפטיים מורכבים.
חשוב לדעת שלמדינה גופים רבים מהם זכאי הציבור לקבל זכויות, לדוגמא:
ענף ילד נכה- מיועד לסייע ולהפחית מעומס שיש למשפחות שמגדלות ילד עם נכות המוגדרת בתקנות כגון:
חשוב לדעת כי מעבר לזכויות מהמוסד לביטוח לאומי, יתכן שילדיכם זכאי לתגמולי ביטוח מכוח פוליסת הסיעוד.
ענף נכות כללית- מיועד למי שעבר את גיל 18 וטרם הגיע לגיל פרישה וכושרו להשתכר ירד בלפחות 50% בשל ליקוי גופני, שכלי או נפשי ממחלה, תאונה או ממום מלידה. יש צורך להוכיח כי השכר אינו עולה על 60% מהשכר הממוצע במשק (נכון לשנת 2018).
בנוסף, יש צורך שועדה רפואית מטעם המוסד לביטוח לאומי תקבע את הנכות הרפואית ב-60% לפחות מליקוי אחד או 40% נכות מכמה ליקויים כאשר אחד מהם הינו בשיעור של 25% לפחות.
חשוב לדעת שמעבר לזכויות מהמוסד לביטוח לאומי, יתכן שיש לכם זכאות מכוח פוליסת הביטוח שברשותכם (אובדן כושר עבודה, ביטוח נכות, תאונות אישיות ועוד).
ענף נפגעי עבודה- מיועד לנפגעים בעבודה כתוצאה ממחלה (מחלת עור, התקף לב שנגרם מוויכוח חריג בעבודה, ליקוי שמיעה, פגיעות מיקרו טראומה כגון תסמונת התעלה הקרפלית) או מתאונה (תאונת דרכים, נפילה מגובה, פגיעה מציוד במהלך העבודה) שנגרמה מהעבודה (לרבות בדרך מהבית לעבודה או בדרך מהעבודה הביתה).
נפגע העבודה זכאי לפיצוי על אובדן הכנסה בדרך של דמי פגיעה לתקופה של עד 90 ימים. לאחר מכן, הנפגע יהיה זכאי לתשלום באמצעות מענק או תשלומי קצבאות ובלבד שנותרה אצלו נכות לצמיתות כתוצאה מהמחלה או מתאונת בעבודה.
חשוב לדעת שמעבר לזכויות מהמוסד לביטוח לאומי, יתכן שנפגע העבודה זכאי לפיצוי מהמעביד שלו על פי פקודת הנזיקין, מכוח פוליסת הביטוח (תאונות אישיות, אובדן כושר עבודה ועוד).
ענף סיעוד- מיועד למי שהגיע לגיל פרישה והוא גר בביתו וזקוק לעזרת הזולת בביצוע פעולות היום-יום (להתלבש, להתרחץ, לאכול, להתהלך בבית, מסוגלת לשלוט על הסוגרים), או שזקוק להשגחה הזולת בביתו.
המוסד לביטוח לאומי זכאי לבחון את זכאותך על ידי בדיקה תפקודית שתערך בביתך באמצעות אחות שתבדוק את מצבך. ישנם מקרים שניתן פטור מהבדיקה התפקודית (הגשת מסמכים רפואיים שמספקים את המוסד לביטוח לאומי, תובע מעל גיל 90 יכול לבקש בדיקה באמצעות מומחה בגריאטריה, עיוור שגר לבד או עם בת זוג סיעודית, תובע שסובל מאי ספיקת כליות ומקבל טיפול דיאליזה). על אף הזכות לפטור, לתובע יש זכות לדרוש בדיקת תפקודית.
הזכאים יכלו לבחור בין מגוון טיפולים כגון: טיפול בביתו, ביקור במרכז יום, אספקת מוצרי ספיגה, אספקת משדר מצוקה ושירותי כביסה. מי שמעסיק מטפל צמוד יכול לקבל גמלת סיעוד בכסף.
יש לשים לב כי מתן הזכאות תלויה במבחן הכנסות (נכון 1.1.18 הזכאות לא תינתן ליחיד בעל הכנסה גבוהה מ-14,859 ₪ או לזוג בעל הכנסה גבוהה מ-22,289 ₪).
חשוב לדעת שמעבר לזכויות מהמוסד לביטוח לאומי, יתכן שיש לכם זכאות מכוח פוליסת ביטוח הסיעוד שברשותכם שאינה תלויה בגובה הכנסתכם. רבים אינם מודעים לפוליסת הסיעוד שברשותם באמצעות קופת החולים שלהם או באמצעות קולקטיבים אחרים.
פטור ממס הכנסה – מי שנקבע לו נכות רפואית בשיעור של 100% מליקוי אחד או בשיעור של 90% מכמה ליקויים (נכות משוקללת) והנכות הרפואית נקבע לתקופה של 185 יום לפחות, זכאי לפטור ממס הכנסה עד לתקרה הקבועה בחוק:
מי שנכותו הוכרה לתקופה ארוכה מ-185 אך לא יותר מ-364 יום, זכאי לפטור עד לגובה הכנסה של 72,960 ₪ (נכון לשנת 2018).
מי שנכותו הוכרה לתקופה ארוכה מ-364 יום, זכאי לפטור עד לגובה הכנסה של 608,400 ₪ (נכון לשנת 2018).
חשוב לדעת שניתן לקבל החזר מס רטרואקטיבי עד לתקופה של 6 שנים מיום הגשת הבקשה לפטור ממס הכנסה.
הנכות הרפואית נקבעת על ידי וועדה רפואית של מס הכנסה, אולם ישנה זכות לבקש לעשות שימשו בקביעת נכות שנערכה בהתאם לחוקים הבאים: חוק הנכים, חוק נכי המלחמה בנאצים, חוק נכי רדיפות הנאצים, חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה, חוק לפיצוי נפגעי גזזת, חוק הביטוח הלאומי (נכות כללית או נפגעי עובדה).
כפי שראינו המדינה מקנה זכויות רבות לאזרחיה שאינן יודעים בהכרח כיצד לממש את זכויותיהם.
אנו נתקלים בלקוחות שמגיעים למשרדנו לאחר שתביעתם נדחתה וזאת לאחר שפנו תחילה באופן עצמאי או באמצעות חברות למימוש זכויות ולא נעזרו בעו”ד העוסק בתחום, שבאפשרותו לייצג אתכם בפני הוועדות הרפואיות ובוועדות הערר. לעו”ד יש את היכולת המשפטית לשמור על זכויותיכם ובמידת הצורך לתקוף את החלטה הפוגענית עבורכם בפני הערכאות המשפטית המתאימות.
אנו ממליצים לכם לבחון ולברר אודות כל הגורמים המתאים לעניינכם, להקפיד על ניסוח פנייתכם לגורמים הרלוונטיים (מס הכנסה, ביטוח לאומי, משרד הבריאות האפוטרופוס הכללי וכו’) ולהדגיש את הנסיבות והנזקים המזכים אתכם בהטבות ותשלומים מהמדינה.
המלצתנו הינה ברורה וחד משמעית: אל תתמודדו לבד מול הרשויות הציבוריות, ותנו לנו להילחם עבורכם.
צרו קשר ועו”ד רועי לייכטמן יבחן את זכאותכם וייצג אתכם באופן אישי בפני וועדות הרפואיות עד למימוש מלוא הזכויות שלכם מול כל הגורמים הרלוונטיים.
עד לאחרונה (בטרם תיקון 18 לחוק שנכנס לתוקף ביום 29,3,16) המענה שניתן לאדם שמצבו המשפטי התדרדר (מחמת קושי שכלי או נפשי) היה מצומצם ומסורבל בירוקרטית,
אנו עובדים במהלך חיינו הבוגרים תוך דאגה לפרנסתנו ולפרנסת משפחתנו. מדי חודש בחודשו אנחנו משלמים דמי ביטוח (פרמיות) לחברות הביטוח על מנת לקבל כיסוי למצב
כדבר שבשגרה רובנו עושים שימוש יום יומי בדרכים ובכבישים בארצנו, כנהגים, כנוסעים או כהולכי רגל. לעיתים מתרחשות תאונות דרכים בהם מעורבים נפגעים, שסובלים מנזקי גוף, ומתוצאות
כולנו נזקקים מעת לעת לטיפול רפואי במטרה לשמור על בריאותינו, אך לעיתים במהלך הטיפול הרפואי נגרם למטופלים נזק גופני. נזק כזה יכול להתממש בשל פעולה רפואית
במהלך חיינו אנו נדרשים לשלם תשלומים חודשיים למוסד לביטוח לאומי מתוך רציונל למדיניות רווחה שנועדה לייצר רשת הגנה לכלל הציבור לשעת צרה. אולם אנו ערים