כל מי שנפגע בתאונת דרכים זכאי לפיצוי בהתאם לחוק. בחלק מהמקרים, חברות הביטוח מערימות קשיים המובילים לכך שנפגעים רבים זוכים לקבל פיצויים רק לאחר שנים ארוכות או שגובה הפיצוי נמוך מכפי שראוי שיהיה.
התנהלות זו של חברות הביטוח עשויה להיות טרגית עבור מי שנפגע בתאונת דרכים.
חלקן הגדול של תביעות הפיצויים לחברות הביטוח בגין תאונת דרכים, מתנהלות לאורך שנים בבתי המשפט בגלל התנהלותן של חברות הביטוח. התנהלות, באמצעות עו"ד המתמחה בתאונת דרכים, תשפר את גובה הפיצוי ואת יעילות ההליך המשפטי.
על פי החוק במדינת ישראל, כל מי שנפגע בתאונת דרכים זכאי לפיצויים בגין נזקי גוף וזאת ללא קשר לגורם האחראי לתאונה או מידת האשמה ובלבד שהתאונה לא נעשתה באופן מכוון. הסדר זה מעוגן בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ב-1975, מתוך מטרה לאפשר לנפגעים להתאושש ולשוב מהר ככל הניתן לשגרת חייהם.
יחד עם זאת, נפגעי תאונות הדרכים, טרודים כמובן בהתמודדות עם השלכותיה של התאונה, מתקשים להתמודד לבדם מול חברות הביטוח, המערימות אינספור קשיים בהליך מתן הפיצויים.
ואכן, תביעת פיצויים, בשל תאונת דרכים, זוכה לעתים להתנהלות בחוסר תום לב של חברות הביטוח. אלה מנסות לרפות את ידי המבוטחים וכך להקטין את היקף הפיצויים שאמורים להיות משולמים.
נוכח הקשיים בהתמודדות מול חברות הביטוח, מומלץ לפנות לקבלת סיוע משפטי מידי עורך דין תאונת דרכים, הבקיא ברזי התחום שיבטיח לכם מימוש מלוא הזכויות המגיעות לכם על פי חוק.
עו״ד תאונות דרכים עם אובדן כושר עבודה
נפגעי תאונות דרכים עלולים לסבול מאובדן כושר עבודה כלומר מפגיעה וירידה ביכולתם להתפרנס ולעסוק במקצועם.
אובדן כושר עבודה יכול להיות חלקי או מלא ומקנה לנפגע סיוע כספי במטרה שזה יוכל להמשיך ולכלכל את עצמו.
פוליסות ביטוח מנהלים וביטוח חיים כוללות במרבית המקרים נספח לביטוח במקרים של אובדן כושר עבודה או נכות בשל תאונה. חשוב לפעול במהירות, שכן תביעת אובדן כושר עבודה מתיישנת לאחר שלוש שנים.
ייעוץ וליווי בידי עורך דין תאונות דרכים, הינו חיוני בעת הגשת תביעה להכרה באובדן כושר עבודה כנגד המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח.
הסיוע המשפטי מצד עורך דין המומחה בנושא נועד להוכיח את הפגיעה בכושר ההשתכרות ולהבטיח קבלת פיצוי וסיוע מתאימים ומימוש כל הזכויות המגיעות לנפגע על פי חוק.
מה עלי לעשות לאחר שהייתי מעורב בתאונת דרכים?
למרבה הצער, תאונות הדרכים הן חלק בלתי נפרד מהחיים במדינת ישראל. אף על פי כן, רק מעטים יודעים כיצד יש לנהוג במקרה של מעורבות בתאונה.
על מנת להעלות את הסיכויים לזכות בפיצויים, מומלץ לגשת תחילה לענף התנועה בתחנת המשטרה על מנת לדווח על התרחשות התאונה. לאחר הדיווח תקבלו אישור משטרה על תאונת הדרכים.
לאחר מכן, יש לצלם את פוליסת ביטוח החובה, את רישיון הנהיגה ואת רישיון הרכב שלכם. בנוסף, במידה שקיבלתם טיפול רפואי כתוצאה מהתאונה, עליכם לוודא שדיוחתם על מלוא הפגיעות שלכם ולשמור את המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, לרבות תעודת שחרור מחדר המיון.
לבסוף, מומלץ לפנות לעורך דין תאונות דרכים מומחה, אשר יסייע לכם לקבל את הפיצויים שמגיעים לכם מחברת הביטוח.
תאונת דרכים או תאונת עבודה?
- פנו לעורך דין מומחה שילווה אתכם לאורך כל שלבי ההליך.
- דווחו למעביד על התרחשות התאונה. על המעביד לספק לכם טופס 250 שבו מתוארים פרטי התאונה.
- אם קיבלתם טיפול רפואי בשל התאונה, אספו את המסמכים הרפואיים הרלוונטיים ושמרו אותם. עליכם לבקש מרופא המשפחה שלכם להנפיק עבורכם תעודה רפואית לנפגע בעבודה.
- נסו להיזכר אם עובדים אחרים היו עדים לתאונתכם. במידה שכן, ערכו רישום של הפרטים המזהים שלהם.
- הקפידו לצלם את מקום התאונה מכמה נקודות מבט.
הגשת תביעות ביטוח בליווי מומחים
זקוקים לעורך דין תאונת דרכים? משרד עו"ד רועי לייכטמן מתמחה בתביעות ביטוח בהן:
תביעות סיעוד, תביעות אובדן כושר עבודה, תביעות תאונות דרכים ועוד.
כך שאם חשבתם לפנות לעו״ד תאונות דרכים – משרדנו מלווה את הלקוח באופן צמוד ואישי עד למימוש מלוא זכויותיו המגיעות לו על פי חוק!