סכסוכי שכנים עלולים להתעורר ממגוון סיבות. אחת הנפוצות והנפיצות ביותר היא נזילה. מצבים של נזילה יכולים לפגוע בצורה ניכרת באיכות החיים. נזילות עלולות לייצר נזקים במבנה או בתשתיות ובמצבים מסוימים אף יכולות להזיק לבריאות הדיירים. מעבר להשלכות הפיזיות של מים שחודרים לקירות, לתקרות ולרצפות, נזילות כאלה יוצרות לעיתים גם סדקים ביחסי השכנות, מה שהופך את המצב למורכב עוד יותר.
החדשות הטובות? למצב של סכסוך שכנים עקב נזילה או נזקי מים יש פתרון, והוא בהישג יד. פנייה לעורך דין מומחה בתחום סכסוכי שכנים היא הצעד הראשון לקראת תיקון הבעיה והשבת השקט לביתכם. נכון, זהו מצב לא נעים, אך עם הגישה הנכונה, אפשר לסיים את הסיפור הזה בקלות ובצורה חיובית. במאמר זה נספר לכם כל מה שחשוב לדעת על הנושא. נספר על הצעדים חשוב לנקוט ונסביר מה זה בכלל צו עשה. כל מה שחשוב לדעת על סכסוך שכנים עקב נזילה – קדימה מתחילים!
קווים לסכסוך או: נזילה בבניין משותף
הכול מתחיל בכתם קטן בתקרה או בקיר, סימן ראשון לכך שמשהו מתרחש בצנרת. לאט-לאט, הכתם מתרחב, והתוצאה היא קילופי צבע, טפטוף ואפילו ריחות לא נעימים. השכן מלמעלה אולי לא מודע לבעיה, או שהוא טוען שהנזילה לא קשורה אליו. בין לבין, הנזק הולך ומחמיר, והפתרון נראה רחוק. לפתע אתם מוצאים את עצמכם בעיצומו של סכסוך שכנים עקב נזילה.
בבניינים ישנים, צנרת לקויה היא מקור עיקרי לבעיות, ובבניינים חדשים – לעיתים מדובר בליקויי בנייה. כך או כך, נזילות מחייבות טיפול מיידי, שכן עיכוב עלול להוביל לנזקים חמורים יותר ולעלויות גבוהות.
מה עושים שהרכוש נפגע? כיצד מתמודדים עם חברת הביטוח? קבלו טיפים מעו"ד רועי לייכטמן
ההליך המשפטי או: מה זה צו עשה?
אם ניסיונות לפתור את הבעיה בדרכי נועם לא צלחו ונזקי רטיבות מהשכן לא פוסקים, ייתכן שהפתרון הוא פנייה לערכאות משפטיות. צו עשה הוא כלי משפטי שמחייב את הצד האחראי לבצע פעולה מסוימת. במקרים של סכסוך שכנים עקב נזילה יכול בית המשפט לחייב טיפול בנזילה בנזקים שנגרמו.
כך נראה התהליך – שלב אחר שלב
בעזרת צו עשה, תוכלו לחייב את השכן האחראי לתקן את הנזק במהירות וביעילות, ולהבטיח שהמצב לא יחזור על עצמו. אם אתם נמצאים במצב בו עליכם להתחיל לפעול, חשוב שתכירו את התהליך ואת השלבים המרכזיים.
שלב ראשון – איסוף ראיות
כדי להגיש בקשה לצו עשה, עליכם להוכיח לבית המשפט שהנזילה אכן קיימת, שהיא נובעת מנכסו של השכן ושנגרמו לכם נזקים כתוצאה מכך. לכן חשוב שתצלמו את הכתמים, הטפטוף או הנזקים שנגרמו. בשלב זה חשוב לתעד את הפניה לבעל הנכס באמצעות הקלטת שיחה או לפחות הודעת SMS או whatsapp . בנוסף, חשוב מאד לתעד הכל. תעדו כל פנייה לבעל הנכס וכל מענה, אם ניתן.
שימו לב, הגורם האחראי מבחינתכם הוא לא השכן שגר בנכס, הוא לא חברת הביטוח של השכן והוא לא הקבלן שבנה את הבניין, הגורם הרלוונטי הוא הבעלים של הנכס.
שלב שני – פנייה לעורך דין
חשוב מאד לפנות לעורך דין מתמחה בתחום סכסוכי שכנים שיוכל לנהל את ההליך המשפטי על הצד הטוב ביותר. עו"ד רועי לייכטמן, הוא אחד מעורכי הדין המתמחים בתחום והמנוסים ביותר בתחום. במצבים של סכסוך שכנים עקב נזילה הוא מציע ייעוץ משפטי מקצועי, יחס אישי ויעיל. עורך הדין יגיש כתב תביעה עבורכם, בצירוף כל הראיות וחוות הדעת שהצטברו . הוא ינהל את ההליך המשפטי אבל גם את ההליך מול הבעלים של הנכס ומול בעלי המקצוע הנדרשים לתיקון הנזילות מהשכן.
שלב שלישי – דיון משפטי והחלטה על צו עשה
במהלך הדיון, עורך הדין יציג את הראיות ויבקש מערכאה השיפוטית להוציא צו עשה. אם יוחלט לטובתכם, בעל הדירה השכנה יחויב לטפל בנזילה ולפצות אתכם על ההוצאות המשפטיות שנגרמו לכם.
שלב רביעי – מעקב וביצוע התיקון
לאחר קבלת הצו, יש לוודא שבעל הנכס עומד בדרישות פסק הדין. במקרים של אי-ציות, ניתן להפעיל סנקציות משפטיות נוספות.
עו"ד רועי לייכטמן – הבחירה המושלמת לפתרון סכסוכי שכנים
בסכסוכים מסוג זה, חשוב להיעזר בעורך דין בעל הבנה משפטית מעמיקה, לצד יכולת לנהל מגעים ברגישות ובאופן דיפלומטי. עו"ד רועי לייכטמן, המתמחה בסכסוכי שכנים ובנזקי נזילות, מביא עימו ניסיון רב בפתרון מחלוקות מורכבות תוך שמירה על זכויות לקוחותיו.
עו"ד רועי לייכטמן מלווה את לקוחותיו לאורך כל התהליך: החל מייעוץ ראשוני, דרך איסוף הראיות וניהול משא ומתן, ועד לייצוג בפני הערכאות המשפטיות. לא פחות חשוב: בזכות יכולתו להבין את המורכבויות של סכסוכי שכנים, הוא מצליח להשיג תוצאות לא רק משפטיות, אלא גם כאלה שמונעות המשך חיכוכים בעתיד.
יש נזילה? חשוב לפעול בהקדם
נזילה קטנה עשויה להפוך לסערה גדולה – גם מבחינת הנזק לרכוש וגם ביחסי השכנות. אל תחכו שהמצב יחמיר. אם אתם זקוקים לעזרה מקצועית, פנו לעו"ד רועי לייכטמן. עם שילוב של מקצועיות, רגישות ויכולת ניהול הליכים מורכבים, הוא ידאג שתקבלו את הפתרון המיטבי.