ייפוי כוח מתמשך
עד לאחרונה (בטרם תיקון 18 לחוק שנכנס לתוקף ביום 29,3,16) המענה שניתן לאדם שמצבו המשפטי התדרדר (מחמת קושי שכלי או נפשי) היה מצומצם ומסורבל בירוקרטית,
אנו עובדים כל חיינו על מנת לרכוש רכב, לקנות בית, לפתוח עסק וכך צוברים רכוש יקר ערך, אך החיים מזמנים פעמים רבות הפתעות לא נעימות שלעיתיים עלולות לגרום לנזקים כבדים לרכושנו.
קיימים כל מיני סוגים של נזקי רכוש: שריפה בבית העסק, בבית או אפילו ברכב, הצפה, נזילה או רטיבות כתוצאה מנזקי צנרת, פריצה לבית או לבית העסק, ונזקי פח לרכב כתוצאה מתאונה.
כך או כך פוטנציאל הנזק כשאנו עוסקים בנזקי רכוש הוא עצום, ולמרכיב הזמן במקרים אלה יש משמעות אדירה. זאת שכן החיים בבית מוצף או שרוף אינם באים בחשבון, והשבתת עסק כתוצאה מנזקים לרכוש עלולה להגדיל את הנזק הכלכלי עשרות מונים.
על מנת להגן על רכושנו אנו משלמים ממיטב כספנו מידי חודש ומבטחים את רכושנו בציפייה שבעת צרה לא נקרוס מבחינה כלכלית ונקבל את ההגנה הכספית הנדרשת מחברת הביטוח.
ייתכן ומגיע לכם הרבה כסף! |
בדיקה להערכת סיכויי תביעתך ללא התחייבות: |
ואולם, בפרט בתביעות של נזקי רכוש עושות חברות הביטוח כל שלאל ידם כדי להתחמק מתשלום על נזקי רכוש ופעמים רבות מוצאים עצמם המבוטחים הולכים וחוזרים בין הגופים השונים ומחפשים מי אחראי לנזקק שנגרם להם, מי יתקנו ומי יפצה אותם על נזקי הרכוש.
טענות הדחייה של חברות הביטוח מגוונות:
אף כאשר מוכר הכיסוי הביטוחי ובעלי המקצוע מטעם חברת הביטוח מגיעים לתקן את נזקי הרכוש, אנו עדים לתיקונים לקויים, לתיקונים חלקיים בטענה שהחלק הנוסף באחריותו של מישהו אחר, תיקונים קוסמטיים או בלתי מקצועיים אשר במרבית הפעמים אלה רק גורמים לנזק להתעצם. פעמים רבות מציאת מקור הליקוי והתוויית אופן תיקונו הם עניין שבמומחיות אך במקום לשלוח את המומחים המתאימים (שמאי, מהנדס, מאתר נזילות וכו’) בעלי מומחיות בתחום הרלוונטי נשלחים על ידי חברות הביטוח קבלני משנה אשר מתקנים את הליקויים שמעל לפני השטח אך לא פותרים את הבעיה, וזו חוזרת לאחר תקופה קצרה.
כך לדוגמא, מבוטח שראה כי בביתו רטיבות פנה לחברת הביטוח וזו הפנתה אותו לחברת שירות ששלחה שרברב מטעמה. השרברב שהגיע ראה שהצנרת בדירה רקובה אך במקום להחליפה בחר מטעמי חסכון להחליף חלק קטן בלבד מהצנרת, הוא החלק שדלף, והודיע על סיום עבודתו. כמובן שלאחר התיקון המשיכה להצטבר בביתו של המבוטח רטיבות רבה שגרמה לנזקים נרחבים.
התנהלות זו שבאופן הרגיל עלולה להתיש ולייאש מבוטחים, היא בעייתית על אחת כמה וכמה שעה שכל אותה העת נאלץ המבוטח לחיות בבית עם רטיבות ועובש, לעבוד מתוך עסק שחלקו שרוף או לנסוע בתחבורה ציבורית שכן רכבו ניזוק.
גם אם זה נראה לכם כמו מלחמה חסרת סיכוי מול חברת הביטוח – אל תתייאשו! גשו לעורך דין המתמחה בתביעות רכוש.
למשרדנו נסיון רב ועשיר בתביעות רכוש. אנחנו נבחן את הנסיבות, נסתייע במומחים הטובים ביותר כדי שנוכל להילחם בעבורכם מול חברת הביטוח ולהביא לכם את הפיצוי המירבי אשר ישיב את המצב לקדמותו.
לחצו לקריאת המלצה של לקוחות משרדנו
אינכם מבוטחים בביטוח המכסה את נזקי הרכוש? גם אז יש מה לעשות.
פעמים רבות הנזק שנגרם לנכס נמצא באחריות של צד ג’. כך למשל כאשר פוגע רכב צד ג’ ברשלנות ברכבכם וגורם לנזק; כך כאשר השריפה פרצה או עברה מעסק שכן אל העסק שלכם; וכך כאשר נזקי הרכוש נגרמים כתוצאה מנזילה מדירת שכינכם הנמצאת מעל או בסמוך לדירתכם.
רטיבות ונזקי רטיבות מדירות השכנים
לעיתים אנו נתקלים בנזקי רטיבות שמקורם בדירות השכנים, אך אלה על אף הנזק שנגרם לא מוכנים לתקן את מקור הנזילה המצוי בדירתם. התוצאה היא כי הדירה הממוקמת מתחת למקור הנזילה ממשיכה לספוג מים ללא הפסקה. במצבים שכאלה לא יספיק אך ורק רק פיצוי כספי ויש צורך בניהול הליך משפטי אשר יחייב את השכן לבצע את התיקונים הנדרשים בדירתו, שכן כל עוד השכן לא תיקן את מקור הנזילה בדירתו, הדירה שלכם תמשיך לסבול מנזילות, רטיבויות ואף מעובש אשר מסוכן לבריאות האדם.
למשרדנו הכלים והאמצעים לסייע לכם להשיב את המצב של רכושכם לקדמותו תוך שימוש בכלים משפטיים ובטובי המומחים בתחום הבטיחות, ההנדסה, האיטום והשמאות אשר יאלצו את חברות הביטוח וכן את הגורמים המזיקים לשאת במלוא האחריות שלהם לנזקיכם ובעיקר לפעול להפסקת הנזק במיידיות.
עד לאחרונה (בטרם תיקון 18 לחוק שנכנס לתוקף ביום 29,3,16) המענה שניתן לאדם שמצבו המשפטי התדרדר (מחמת קושי שכלי או נפשי) היה מצומצם ומסורבל בירוקרטית,
אנו עובדים במהלך חיינו הבוגרים תוך דאגה לפרנסתנו ולפרנסת משפחתנו. מדי חודש בחודשו אנחנו משלמים דמי ביטוח (פרמיות) לחברות הביטוח על מנת לקבל כיסוי למצב
כדבר שבשגרה רובנו עושים שימוש יום יומי בדרכים ובכבישים בארצנו, כנהגים, כנוסעים או כהולכי רגל. לעיתים מתרחשות תאונות דרכים בהם מעורבים נפגעים, שסובלים מנזקי גוף, ומתוצאות
כולנו נזקקים מעת לעת לטיפול רפואי במטרה לשמור על בריאותינו, אך לעיתים במהלך הטיפול הרפואי נגרם למטופלים נזק גופני. נזק כזה יכול להתממש בשל פעולה רפואית
במהלך חיינו אנו נדרשים לשלם תשלומים חודשיים למוסד לביטוח לאומי מתוך רציונל למדיניות רווחה שנועדה לייצר רשת הגנה לכלל הציבור לשעת צרה. אולם אנו ערים