אם עד היום טרם שמעתם את המשפט 'דחיית תביעות ADL' מצבכם ומצב הקרובים לכם כנראה טוב, כי מי שמגיע למצב של 'דחיית תביעת adl' בדרך כלל נמצא במצב שבעגה העממית נכנה 'לא משהו'.
מה זו בכלל 'תביעת ADL'?
ובכן, ADL זה ראשי התיבות של Activities of Daily Living או בעברית 'יכולת לבצע פעילויות יומיומיות בסיסיות'. בכל מקרה של תביעת סיעוד מול חברת ביטוח או הביטוח הלאומי תיערך לתובע בדיקת ADL על ידי רופא שאמורה לבחון את היכולת שלו לתפקד עצמאית. מדובר בסיטואציה לא פשוטה, כי האינטרס הכלכלי של התובע הוא 'להיכשל' בבדיקה ולהוכיח שאינו מסוגל לעמוד במשימה ולכן זכאי למימון של מטפל זר או מימון שהות במוסד סיעודי שיקומי; אל מול האינטרס עומד האינסטינקט של כל אדם להפגין שליטה על מעשיו. הבעיה הזו נפוצה בעיקר אצל קשישים שמסרבים להכיר במצבם, גם כאשר הנטל נופל על בני משפחה קרובים, תחושה טבעית של גאווה וכבוד עצמי גורמת להם הרבה פעמים לעשות מאמץ יוצא דופן ולעבור את הבדיקה בהצלחה. מאחר שהרופא האמון על הבדיקה הוא בדרך כלל רופא מטעמה של חברת הביטוח ונסמך עליה כלכלית, ומאחר שהאינטרס הברור של חברת הביטוח הוא דחיית תביעות ADL, מקרה של דחיית תביעות סיעוד בגלל חוות דעת "מוצלחת" של בדיקת ADL אינו בגדר מאורע נדיר.
מומחים בהתמודדות עם דחיית תביעות סיעוד
מדובר במערכת בירוקרטית קשוחה שהציניות מובנית בתוכה. קחו למשל מקרה של קשיש אחרי דחיית תביעת פרקינסון, שגם מבט חטוף בעין בלתי מקצועית יגלה את הרעידות הבלתי נשלטות והכרוניות, ובכל זאת בעקבות דו"ח הרופא חברת הביטוח מכריזה על דחיית תביעת adl שהגיש. חברות הביטוח 'מרוויחות זמן' (והרבה כסף) על ידי הארכת ההליכים והתמשכות הדיונים.
לכן, הטיפ הטוב ביותר שאנחנו יכולים לתת לכם, הוא להיערך לבדיקה מבעוד מועד, להסביר לנבדק את המשמעויות ולנסות להניא אותו מלהיות 'גיבור'. אם גם אחרי ההכנה התוצאה הנה דחיית תביעת הפרקינסון, גם זה אינו בגדר סוף פסוק. במקרה כזה ההמלצה שלנו היא לפנות אל עורך דין שמתמחה בדחיית תביעות ADL כמו, למשל, עורך הדין רועי לייכטמן.
אם יש לכם שאלות נוספות בנוגע לדחיית תביעות ADL, צרו איתנו קשר ונשמח לסייע בכל!