אינכם יודעים לעולם מתי תזדקקו לשירותיו של עורך דין תביעות סיעוד
לעיתים ללא הכנה מוקדמת אנו ניצבים לפני סיטואציה בה מצבו הרפואי שלנו או של אדם היקר לנו הולך ומתדרדר, מבחינה פיזית או\ו מבחינה שכלית/קוגניטיבית. לעיתים ההתדרדרות במצב סיעודי הינו מהירה ולעיתים יהיה זה תהליך הדרגתי.
רבים אינם יודעים כיצד להתמודד עם הסיטואציה החדשה ועם ההוצאות הכלכליות הנוספות הנדרשות לטיפול באדם סיעודי הנלוות לטיפול רפואי ושיקומי.
הסתייעות בייעוץ של עורך דין תביעות סיעוד עשויה להקל על תהליך ההתמודדות עם ההליכים הבירוקרטיים ויכול לגלות לכם על זכויות שבכלל לא ידעתם שמגיעים לכם או ליקיריכם.
כך למשל, רבים אינם מודעים לכך שיש להם פוליסה לכיסוי מצב סיעודי או שלא ידעים כיצד להפעיל את פוליסת הסיעוד. פוליסה כזו תספק לכם מקור כספי לעזרה בטיפול באדם הסיעודי ובמידת הצורך תסייע לכם לממן את העלויות של עובד זר שיטפל באדם הסיעודי.
מהי פוליסת ביטוח?
פוליסת ביטוח היא חוזה מחייב בין מבוטח למבטח(חברת הביטוח) במסגרתו מתחייב המבטח לשלם למבוטח תגמולי ביטוח באם יקרה ״מקרה ביטוח״. במקרה של פוליסה מסוג סיעוד, מתחייב המבטח לשלם תגמולי ביטוח אם מצב האדם המבוטח אצלו יענה להגדרה של ״מצב סיעודי״.
מהו ביטוח סיעודי?
ביטוח סיעודי הוא ביטוח שנרכש באמצעות קופת החולים או באופן פרטי. תביעת סיעוד מיועדת לענות על מצבים שבהם המבוטח נדרש לסיוע כספי במקרים שבהם הוא ייקלע למצב סיעודי. מצב סיעודי הוא מצב דמנטי (כגון אלצהיימר) או מצב בו נוצר קושי בביצוע פעולות יום יומיות (ADL-Activities of Daily Living) כתוצאה מתאונה או מחלה.
אל לנו לחשוב כי תביעות סיעוד מיועדות לאנשים מבוגרים בלבד. לצערנו, מצב סיעודי יכול להתקיים גם אצל אנשים צעירים ואף אצל ילדים.
מעבר למצב הרפואי הקשה מדובר בהתמודדות חדשה שדורשת מימון כספי גדול לכיסוי ההוצאות בטיפול באדם סיעודי. בדיוק לשם כך רוכשים את הביטוח הסיעודי, אך למרבה הצער, חברות הביטוח אינן ששות לקבל את תביעותיהם של המבוטחים הסיעודיים ואף מערימות עליהם קשיים רבים, ברגע האמת. במצבם הרפואי הקשה, מתייאשים מבוטחים רבים ומקבלים את סירובה של חברת הביטוח, אף אם הוא אינו סביר.
הסתייעות בשירותיו של עורך דין תביעות סיעוד המתמחה בתחום הסיעוד יכולה להוביל להצלחה בתביעה ולקבלת הפיצויים המתבקשים!
איזה פוליסות סיעוד קיימות?
ישנן שתי פוליסות מרכזיות המבטחות מפני מצב סיעודי:
- פוליסה מטעם קופות החולים.
- פוליסה מטעם חברת ביטוח פרטית.
פוליסה מטעם קופת חולים
זוהי למעשה פוליסה אחידה, בעלת כיסוי ביטוחי ותנאים זהים בכל קופות החולים, כאשר השוני יהיה לרוב רק בעלויות ובשירות. חבר בקופת חולים זכאי לבקש להצטרף לפוליסה בקופת החולים בה הוא מבוטח. יש להיות ערים לכך שהפוליסות של קופות החולים מוגבלות לתקופת תשלום בעת מצב סיעודי לחמש שנים בלבד לעומת פוליסות פרטיות שניתן לרכוש לתקופת ארוכות יותר אך גם התשלום החודשי יהיה בהתאם גבוה יותר.
בנוסף, יש לשים לב שפוליסת הביטוח הנמכרות באמצעות קופות החולים הן בבעלות של חברות הביטוח השונות ולא של הקופה. הפוליסה של קופת החולים מתחדשת מעת לעת בהתאם למכרז של קופת החולים. בעת שינוי של המכרז כל המבוטחים עוברים לחברת הביטוח שזכתה במכרז. לכאורה אין כאן בעיה כי המעבר של המבוטחים נעשה באופן אוטומטי, אך בפועל אנו נתקלים במקרים רבים בהם מבוטחים "נופלים בין הכיסאות" בייחוד כאשר אדם התחיל להיות במצב סיעודי בתקופת המעבר בין חברות הביטוח.
כמעט כל עורך דין תביעות סיעוד יוכל להעיד שבמקום שחברות הביטוח יתנו כתף למבוטח ויסייעו לו בעת צרה, הן מתחילות לריב על חשבון המבוטח, כל אחת טוענת שהמבוטח התחיל להיות במצב סיעודי בתקופה של חברת הביטוח האחרת והיא לא זו שצריכה לשלם למבוטח שנותר במצבו הסיעודי וללא רשת הביטחון של חברת הביטוח.
אין לקבל סיטואציה זו, יש להתייעץ עם עורך דין תביעות סיעוד המתמחה בתחום שיוכל לפעול במהירות וביעילות ויאלץ את חברת הביטוח לקחת אחריות על המצב הסיעודי ולשלם לכם את תגמולי הביטוח הנדרשים.
פוליסה פרטית מטעם חברת ביטוח
זוהי פוליסה פרטית הנמכרת על ידי חברת ביטוח. בשונה מפוליסה של קופת החולים, כאן לחברת הביטוח אין זכות להפסיק את הביטוח על דעת עצמה ו/או להעביר אתכם לחברת ביטוח אחרת. בפוליסה הפרטית אינכם מוגבלים לתנאים מסוימים וניתן לרכוש פוליסות עם תנאים שונים בסכומי הביטוח, בדמי הביטוח או בתקופת הביטוח.
ניתן לרכוש פוליסות לפיצוי חד פעמי בעת תאונה או לתקופה ארוכות מאשר בקופת החולים ויש כאלה המבקשים לרכוש כיסוי ביטוח לכל החיים.
ניתן לרכוש פוליסה משלימה בנוסף לפוליסה שמציעה קופת החולים (כזכור הפוליסה של קופת החולים מוגבלת לתקופה של חמש שנים בלבד וסכום התשלום מוגבל לתקרת סכום הביטוח). אנו מזהים מגמה ברורה שככל שהפיצוי גבוה יותר כך התמריץ של חברות הביטוח לחפש סיבה לדחות את התביעה גדלה בהתאמה ורצוי וראוי לקבל ייעוץ מידי עורך דין תביעות סיעוד המתמחה בתחום על מנת שיכול ללוות אתכם בתהליך מול חברת הביטוח ובכך לדאוג לזכויות שלכם!
שירותיו של עורך דין תביעות סיעוד
מצב סיעודי יכול להיות מאתגר ביותר. למרות שלא מדובר במצב נדיר מבחינה רפואית שכן מבוגרים רבים מתמודדים עם מצב סיעודי, עדיין המשפחה נאלצת להתמודד עם מגוון רחב של מצבים באופן המקשה עליה את ההתנהלות והיכולת לתפקד כרגיל.
למעשה, נדרש זמן רב עד שמרבית המשפחות המתמודדות עם אדם סיעודי – מפתחות אסטרטגיה כלשהי להתמודדות עם המצב החדש. אחרי הכל לא מדובר במצב פשוט בו אדם נעשה תלותי בסביבתו בן לילה. הלכה למעשה מרבית המשפחות עוברות תהליך ארוך שלעתים כרוך בהבנת המצב החדש וקבלתו.
בן משפחה אהוב ויקר שהיה מרבית החיים עמוד תווך לא רק מתפקד אלא גם מסייע ותומך באחרים, לאט לאט הופך להיות שבר כלי. במצבים כאלו נדרש פיתוח של יכולות הכלה וסבלנות וכן אסטרטגיה מתאימה להתמודדות.
האתגרים של המצב הסיעודי
אין ספק כי כל בני המשפחה עוברים שינוי כאשר אחד מהאחים, ההורים או אפילו דודים וסבים או סבתות הופכים לסיעודיים. המצב הסיעודי מאתגר גם את האדם עצמו וגם את הסובבים אותו: מחד, האדם עצמו אשר כל חייו תפקד כעצמאי פתאום מוצא את עצמו תלוי לחלוטין באנשים הקרובים אליו ללא שום יכולת החלטה אפילו על הפעולות הקטנות ביותר ומאידך, בני המשפחה צריכים לתמוך בו סביב השעון ולשנות את אורח החיים שלהם על פי צרכיו.
במקרים כאלה ניתן לקבל תמיכה באמצעות תביעת סיעוד. תביעה סיעודית אינה עניין של מה בכך. אמנם, מרבית אזרחי ישראל מבוטחים בביטוח סיעודי דרך קופת החולים אולם מרבית המבוטחים אינם מודעים לקיומו של הביטוח כלל ואילו אחרים מצויים כה עמוק בהתמודדות עם ההשלכות של האדם שהפך סיעודי, שהם אינם באמת מסוגלים להתעסק בבירוקרטיות הסובבות את עניין הנכות הסיעודית. במקרים כאלה יש צורך בעורך דין תביעות סיעוד.
על מנת להפוך את החיים להרבה יותר פשוטים גם לאחר שאחד מבני המשפחה הפך לסיעודי, הדרך הטובה ביותר לנצל את הזכויות מטעם הביטוח הסיעודי הוא באמצעות סיוע של עורך דין תביעות סיעוד.
עורך דין תביעות סיעוד הינו אדם המתמצא בחוקי הסיעוד והביטוח, מכיר את הגורמים הפעילים בתחום, את אופן הפניה לצורך הגשת בקשה למימוש הביטוח הסיעודי, את הכלים והמסמכים בהם יש לעשות שימוש על מנת לממש את הביטוח בתוך הזמן הקצר ביותר וכן את האופנים בהם יש לגשת אל הרשויות השונות על מנת לקבל את התקציבים ואת ההנחיות החשובות לצורך קבלת התמיכה המתבקשת.
עלויות הטיפול באדם סיעודי
הטיפול באדם סיעודי יכול להיות מאתגר ביותר משום שהוא מצריך את גיוס כל בני המשפחה לכך ולא רק זאת אלא גם לשנות כמעט לחלוטין את אורח החיים שלהם. נכון להיום, ביטוח לאומי מספק תמיכה לאנשים המעוניינים בקבלת סיוע מביטוח לאומי. עם זאת, הניסיון מלמד כי הטיפול באדם סיעודי וכן ליוויו באמצעות מטפל בבית מגיעים לעלויות של עד 8,000 שקלים.
כאשר האדם נדרש לעזרה סביב השעון, וברוב המקרים עזרה זו נדרשת בשלב מסוים של ההתדרדרות הפיזית, אזי הטיפול יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים, כתלות באופי הטיפול הנדרש לאדם. כאשר האדם נדרש להגיע למוסד סיעודי והמשפחה אינה יכולה לתמוך בו יותר, אזי העלויות נעשות גבוהות עוד יותר ויכולות להגיע לסכומים של 20,000 שקלים מדי חודש.
במקרים אלו, משפחות רבות מתקשות לממן את הטיפולים באדם הסיעודי. ללא תמיכה מהמדינה או מביטוח לאומי קשה יהיה מאד לאדם לקבל את הטיפולים הנדרשים על מנת לשפר את איכות חייו ולהצליח לחיות חיים טובים יותר. אדם במצב סיעודי נדרש לליווי סביב השעון, תעסוקה מיוחדת, שיקום פיזיותרפי מיוחד וכן תמיכה נפשית ורגשית, כמו גם ליווי חברתי.
ביטוח לאומי מספק לחולים סיעודיים גמלה המאפשרת להם לחיות חיים טובים יותר, אולם לשם כך על המשפחה לעבור תהליך ממושך שיאפשר לאדם הסיעודי לקבל את הטיפולים וכמו כן, עליו לעבור סדרה של בדיקות על מנת להוכיח כי הוא אכן זקוק לתמיכה הכלכלית, הטיפולית, הרפואית והתפקודית.
עורך דין תביעות סיעוד יכול ללוות אתכם בתהליך וברוב המקרים רצוי להעביר אליו את הטיפול בהגשת תביעת הסיעוד. ליווי צמוד ומקצועי יאפשר לכם התפנות לחלוטין לתהליך הטיפול באדם הקרוב ובהתמודדות עם המצב החדש.
במשפחות בהן האדם הסיעודי היה המפרנס העיקרי אזי המשפחה כעת נאלצת להתמודד עם מציאות כלכלית חדשה, ובמקרים אלו רצוי כי בני המשפחה יפנו את עצמם לחלוטין לגיבוש אורח חיים המותאם לתנאים החדשים שנוצרו. באמצעות סיוע של עורך דין תביעות סיעוד ניתן יהיה למצות את הזכויות וההקלות המגיעות לכם.
ייתכן ומגיע לך הרבה כסף!
בדיקה להערכת סיכויי תביעתך ללא התחייבות
סמן/י את הצורך
נתוני הפוליסה
באופן כללי יש להכיר בכל פוליסת סיעוד, אותה רכשת או עתידים לרכוש, את החריגים שנרשמו בפוליסה, להכיר את תקופת ההמתנה בפוליסה (לרוב 60 יום), תקופת התשלום בעת מצב סיעודי ולהיות ערים כי תקופת התיישנות בפוליסת ביטוח היא 3 שנים בלבד. נדגיש כי פניה לחברת הביטוח או הגשת ערעור אינה עוצרת את תקופת התיישנות והדרך היחידה לעצירת התקופה הינה באמצעות פניה עם תביעה לבית המשפט.
מהם הקריטריונים למתן פיצוי במצב סיעודי?
יש שני מצבים המזכים אותנו בפיצוי בעת תביעת סיעוד:
מצב של חוסר יכולות בסיסיות ומצב של תשישות נפש.
הכלי שבו משתמשות חברות הביטוח לצורך הערכת ההיקף של העזרה הנדרשת במצב סיעודי הוא מבחן הנקרא ADL (Activities of Daily Living). מבחן זה קובע 6 פעולות יום יומיות, אשר מבוטח שאינו מסוגל לבצע 3 מתוכן ברמה העולה על 50 אחוזים יוגדר כסיעודי (עזרה מהותית).
בפעולות יום יומיות אלה ניתן למנות את הפעולות הבאות
1. לקום ממצב של שכיבה לישיבה או לקום ממצב ישיבה לעמידה (די באחת מהם לצורך הכרה בפעולה)
2. ללכת ללא סיוע (תמיכה של הזולת בהליכה תוכר כצורך בעזרה)
3. לשלוט על הסוגרים (שימוש בטיטולים יכול להחשב כהכרה בפעולה)
4. להרחוץ את פלג הגוף העליון או את פלג הגוף התחתון או להכניס ולצאת מהמקלחת ללא עזרת הזולת (די באחת מהם לצורך הכרה בפעולה)
5. להתלבש ולהתפשט (לרבות האפשרות לשים חזיה או לנעול נעליים)
6. לאכול ולשתות (לשים לב שבשונה מביטוח לאומי אין התחשבות ביכול לחמם ולהכין את האוכל).
מבחן נוסף המסייע להגדרת מבוטח כסיעודי הוא מבחן תשישות הנפש
כך, גם אם מבוטח מסוגל לבצע באופן עצמאי את הפעולות היום יומיות הנמנות לעיל, הוא עשוי להיחשב סיעודי במידה שמצבו הקוגניטיבי דורש השגחה של הזולת כתוצאה מירידה במצב הזיכרון, בהתמצאות בזמן או במקום כאשר יש ליקוי בתובנה ובשיפוט. לדוגמה, חולה אלצהיימר אשר אינו עומד בקריטריונים המציג מבחן ה-ADL ייחשב כסיעודי בשל מצבו הדמנטי, שעלול לסכן את חייו.
דבר זה אינו קשור לתביעת גמלת סיעוד של הביטוח הלאומי.
מדוע תביעת סיעוד שלי נדחתה?
הנימוק הנפוץ ביותר לדחיית תביעת סיעוד הוא שהחולה לא הצליח להוכיח כי הוא עונה על ההגדרות של חולה סיעודי.
למרבה הצער, חברות הביטוח משתמשות בנימוק זה אף במקרים בהם המבוטח הצטייד בכלל האישורים הרפואיים הנדרשים ואף באישורו של המוסד לביטוח לאומי על מצבו הסיעודי.
הנימוק השני שבו משתמשות חברות הביטוח בדחייתן תביעת סיעוד הוא כי החולה לא גילה על מצב רפואי קודם. במילים פשוטות, טוענת חברת הביטוח שהמבוטח היה חולה בעת שרכש את הביטוח הסיעודי והסתיר זאת.
הנימוק השלישי שעשות חברות הביטוח שימוש שכיח, הוא כי אכן מתקיים מקרה סיעוד אבל יש חריג בפוליסה שפוטר את חברת הביטוח מתשלום למבוטח. עורך דין המתמחה בביטוח סיעודי יידע להתמודד עם טיעוני חברות הביטוח, שבמקרים רבים אינם עולים בקנה אחד עם החוק.
מה עלי לעשות לאחר שתביעת הסיעוד שלי נדחתה?
מניסיוננו, במרבית המקרים תשיג תביעה בבית המשפט את מטרתה. במקרים רבים, חברות הביטוח חוזרות בהן מהחלטותיהן עוד לפני שהתביעה מגיעה להכרעה של בית המשפט, ומשלמות למבוטחים את הפיצויים שמגיעים להם. זאת ועוד, במקרים רבים התשלום עבור שכר טרחת עורך הדין אינו משולם מראש אלא כנגזרת מהתשלום שיתקבל מחברת הביטוח.
כך שאם לא יתקבל תשלום לא יידרש לשלם לעורך הדין. עורך דין, מתמחה בתחום, ידע מראש להעריך את סיכוי התביעה ולהחליט האם כדאי לטפל במקרה שלכם. כמו כן, בעת הגשת תביעה לבית המשפט, חברות הביטוח ידרשו להוסיף תשלום גם עבור שכר הטרחה העתידי שיידרש לשלם לעורך הדין שלכם.
הסיבה לכך פשוטה – חברות הביטוח מודעות בעצמן לכך שדחיית התביעה מצדן הייתה לא מוצדקת וכי הן צפויות להפסיד בבית המשפט.
מדוע עלי לפנות לשירותיו של עורך דין תביעות סיעוד?
פנייה והתקשרות עם עורך דין תביעות סיעוד מומחה מגדילה דרמטית את סיכויי ההצלחה שלכם בתביעה. במקרים רבים, מנצלות חברות הביטוח את אי ההיכרות של המבוטח הממוצע עם חוזה הביטוח ועם סעיפי החוק על מנת לחמוק מתשלום פיצויים. לא זו אף זו: למרבה הצער, חברות הביטוח אינן בוחלות באמצעים ומנצלות את מצבם הבריאותי והכלכלי הקשה של חולים סיעודיים רבים כדי להימנע מתשלום תגמולי הביטוח הסיעודי.
בקיאותו של עורך דין תביעות סיעוד אשר מומחה בסעיפי החוק, תאפשר לו לחשוף את התרגילים בהם נוקטות חברות הביטוח ולהבטיח שהמבוטח יקבל את תגמולי הביטוח הסיעודי המגיעים לו. בנוסף, עורך הדין המתמחה בתביעת סיעוד יכול לדאוג לטיפול מול חברות הביטוח לאורך כל ההליך ולאפשר לכם ולמשפחתכם להתמקד בצרכי האדם הסיעודי.
אודות עורך דין תביעות סיעוד רועי לייכטמן
משרד רועי לייכטמן משרד עורכי דין רועי לייכטמן מתמקד אך ורק בתחום הנזיקין והביטוח ולו ניסיון רב בניהול תיקי ביטוח מורכבים ובייצוג מבוטחים מול חברות הביטוח. עו"ד רועי לייכטמן בעל תואר שני מאוניברסיטת חיפה, עם התמחות ייחודית ברפואה ומשפט. בתחילת דרכו ייצג עו"ד לייכטמן את חברות הביטוח הגדולות במשק בתחום הסיעוד. כיום, מייצג עו"ד לייכטמן תובעים פרטיים בלבד ועוסק בייצוג משפטים של מבוטחים סיעודיים.
שאלות נפוצות בנושא עורך דין תביעות סיעוד
בהחלט! עו"ד תביעות סיעוד יודע כיצד להתנהל מול חברת הביטוח ולדאוג למצות את זכויותיכם המלאות
מדובר על מצב שבו, כתוצאה מבעיה בריאותית – רפואית, מחלה קשה, תאונה או בשל הזקנה, האדם, בין אם מדובר על בחור צעיר או איש מבוגר, אינו מסוגל לבצע בעצמו ארבע מתוך שש הפעולות הבסיסיות השוטפות (מבחן ADL) או סובל מפגיעה קוגניטיבית ומוגדר כ"תשוש נפש".
בתחילת דרכו ייצג עו"ד לייכטמן את חברות הביטוח הגדולות במשק בתחום הסיעוד, דבר שעזר לו לרכוש ניסיון רב מבפנים. כיום, מייצג עו"ד לייכטמן תובעים פרטיים בלבד ועוסק בייצוג משפטים של מבוטחים סיעודיים, והוא נעזר בניסיון רב השנים שצבר משני צידי המתרס בתחום תביעות הסיעוד.
אנו זמינים בטלפון 03-8053322, בוואסטאפ שמופיע בתחתית האתר או שניתן להשאיר פרטים בטופס ונחזור אליכם בהקדם