קשה להכיר באמת הזאת, מכיוון שהיא אינה נעימה למחשבה כלל, אך עלינו להתכונן למצבים בהם חס וחלילה נסיבות החיים יביאו אותנו למצב סיעודי, משמע מצב בו אין אנו יכולים לדאוג לעצמנו לצרכינו הבסיסיים. מצב זה יכול להיגרם, מטבע הדברים, כתוצאה מהגעה לגיל מבוגר או חס וחלילה במקרה של תאונה או מחלה קשה. לשמחתנו, במדינת ישראל כל אדם זכאי לקצבת סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי. בנוסף לכך ישראלים רבים רוכשים ביטוח סיעודי פרטי או באמצעות קופת החולים, אשר יתווסף לקצבת הסיעוד מביטוח לאומי ויספק מרווח נשימה כלכלי למשפחתם.
ערעור על קצבת סיעוד
למרות הבטחותיהם הגדולות של סוכני הביטוח ושל פקידי הביטוח הלאומי, במקרים רבים אנשים מוצאים את עצמם נאבקים לקבל קצבת סיעוד בגודל המתאים והראוי עבור קרוביהם, וזאת למרות שהם שילמו את כספי פוליסת הביטוח לאורך שנים ארוכות. במקרה כזה עולה השאלה האם ניתן לערער על קצבת סיעוד. התשובה לכך היא חיובית, אך צריך לחלק אותה לשניים- ערעור אל מול הביטוח הלאומי וערעור אל מול ביטוח סיעודי של חברות הביטוח השונות.
ערעור בביטוח לאומי
על מנת לערער על החלטה של ביטוח לאומי בנוגע לקצבה עבור תביעות סיעוד, יש צורך להגיש בקשת ערעור. במקרים של ערעור בנושא משפטי ניתן להגיש את הערעור לבית הדין לעבודה. יש לשים לב שבית הדין לעבודה שידון בנושא שאינו עוסק בשאלות רפואיות. בכל מקרה של בקשת ערעור ראוי להיעזר במומחה לתחום, שמכיר את צורות הפעולה של הביטוח הלאומי ואת החוקים הרלוונטיים להגשת הערער.
ערעור על קצבת סיעוד מביטוח סיעודי של חברות הביטוח
המציאות מלמדת כי חברות הביטוח, כמו גם קופות החולים במקרים רבים, עושות מאמצים עילאיים על מנת להפחית את גובה הקצבה לה הן מחויבות בפוליסת הביטוח. במקרים רבים, חברות הביטוח לא יהססו להשתמש בנתונים שגויים, ואף לעוות את החוק.
אומנם יש אפשרות לערער על החלטה של חברת הביטוח, אותה ניתן להגיש באמצעות פנייה לחברת הביטוח עצמה, אך אנו לא ממליצים לפעול כך.
לחברת הביטוח יש חובה לנמק את מלוא הטענות לדחיית התביעה בהזדמנות הראשונה, כאשר אנו מערערים על החלטה של חברת הביטוח, אנו למעשה מאפשרים לה להתייחס לטענות הערעור, להרחיב את טענות הדחייה ולמעשה לבצע מקצה שיפורים לטענת הדחייה.
על כן, אומנם ניתן לערער על החלטת חברת הביטוח אך אנו לא ממליצים לעשות זאת ולבחון את טענות הדחייה עם עו"ד המתמחה בתחום שיוכל לבדוק את טענות הדחייה ובמידת הצורך יגיש עבורכם תביעה משפטית ויאלץ את חברת הביטוח לשלם את מלוא הפיצוי המגיע לכם.
בנוסף, חשוב לדעת כי תביעה כנגד חברת הביטוח מתיישנת לאחר שלוש שנים ופניה לבית המשפט עוצרת את תקופת התיישנות.
סיוע משפטי בהגשת ערעור
כפי שניתן לשער, הגשת הערעור על קצבת סיעוד משמעותה התעסקות בתיקים רפואיים, מצבים משפטיים סבוכים ולעיתים נדרש להסתייע במומחים הרפואיים המתאימים. על מנת להגיש את הערעור בצורה הטובה ביותר, ולזכות במלוא הסכום לו אנחנו זכאים, עלינו להיעזר בשירותי עורך דין המתמחה בתביעות מסוג זה, שיוכל לספק לנו את ההגנה הטובה ביותר על האינטרסים והזכויות שלנו אל מול חברת הביטוח והביטוח הלאומי. עו"ד רועי לייכטמן ומשרדו עוסקים בתחום התביעות הביטוחיות מזה שנים, והם חמושים בניסיון ומומחיות שכמעט בלתי אפשרי למצוא בשוק.
עו"ד רועי לייכטמן ייצג בעברו את חברות הביטוח, מכיר היטב את "שיטת המצליח" ויודע כיצד להתמודד מולם על מנת לדאוג לפיצוי הכספי המקסימלי המגיע לכם או ליקירכם.